- hirdetés -

Az 57 résztvevő közül mindenkinek volt kapása a kétnapos viadalon. Kinek több, kinek kevesebb, de a verseny már csak ilyen.

Ahol csak egy kis hely is volt a Béke horgásztó partján, ott mindenütt horgászok áztatták a zsinórt múlt hét szombaton és vasárnap, a Kinizsi Horgász Egyesület családi horgászversenyén. Hosszú évek óta hagyományosan megrendezi az egyesület ezt a délutánt, estét és másnap délelőttöt magába foglaló, jó hangulatú eseményt.

A családok ( férj-feleség, apa-fiú-unoka, élettársak) mellett természetesen egyéni nevezéseket is elfogadtak. Sorsolás után 57 horgászhelyen csobbantak a horgok szombaton délben. Bár a szervezők semmit sem bíztak a véletlenre (mintegy három mázsa, átlagban 1,7 kg súlyú pontyot telepítettek pénteken a tóba) a verseny elején nem sűrűn moccantak a kapásjelzők. Később aztán beindult a „nagyüzem” és hol itt, hol ott lehetett izgalmas fárasztásokat látni. Este hatkor már volt akinél 19 kg halat mérlegeltek.

Senki nem maradt fogás nélkül (Fotó: Rajki Judit)
Senki nem maradt fogás nélkül (Fotó: Rajki Judit)

Természetesen egy ilyen versenyen vacsora is dukál a résztvevőknek. Erről is a szervező egyesület gondoskodott aztán pedig az est leszálltával kezdődhetett az éjszakai horgászat, annak minden rejtelmével, izgalmával.

Vasárnap délelőtt ért véget a családi verseny és szerencsére – vagy inkább a horgászok felkészültségének hála – szinte senki sem maradt zsákmány nélkül. Sokan elvitték a vasárnapi ebédnek valót, de sokan voltak azok is, akik a mostanában egyre nagyobb teret hódító fogd meg és engedd vissza elvet követték és visszabocsátották a megfogott uszonyosokat.

Az eredményhirdetésen nagyon szép fogásoknak tapsolhattak a résztvevők.

Eredmények:

1. Csizmadia Zsolt  29,5 kg  (A vándorserleget egy évig őrizheti)
2. Bordács József   22,2 kg
3. Szita István         13,6 kg
4. Tompa Lajos       12,5 kg
5. Lovas József       11,3 kg
6. Bakos József       11,1kg
7. Gelecsényi József 10,2 kg
8. Benizs Istvánné     9,2 kg
9. Fazekas László     8,15 kg
10. Boros Lajos         7,50 kg

Minden versenyző tárgyjutalomban részesült.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.