- hirdetés -

Szép nagy lyuk tátong az egyik sávban – jelezte egyik kollégánk kora este. És tényleg, a Huba utcán, a Rákóczi úti nagy kereszteződésben az egyik sáv járhatatlan.

Beszakadt az aszfalt a Huba utca Rákóczi útra csatlakozó szakaszán az egyik forgalmi sávban. Emiatt az út járhatatlanná vált, így a Magyar Közút Zrt. orosházi szakemberei már lezárták az érintett sávot, és kitáblázták az útszűkületet is.

A Huba utcáról a Móricz Zsigmond utca irányába most a balra kanyarodó sávból lehet átmenni. Mivel a két sáv egyszerre kap zöldet, így a forgalmat ez nem befolyásolja, nyilván majd csúcsidőben okozhat majd torlódást ezen az útszakaszon. Aki arra jár, legyen figyelmes!

A Móricz Zsigmind utcára vezető sávot lezárták a beszakadt aszfalt miatt (Fotó: Melega Krisztián)
A Móricz Zsigmond utcára vezető sávot lezárták a beszakadt aszfalt miatt (Fotó: Melega Krisztián)

Azt, hogy miért szakadt be az aszfalt, és mikor lesz majd helyreállítva egyelőre nem tudni. Erről szóló kérdéseinket elküldtük a Magyar Közútnak, amint választ kapunk, megírjuk.

Frissítés – válaszolt a közútkezelő

Szerda reggel megérkezett a közút válasza. Azt kérdeztük tőlük, hogy

  • Mi az oka a hirtelen keletkezett hibának?
  • Várhatóan ki és mikor állítja helyre a beszakadt részt?
  • Meddig tarthat a forgalmi terelés?

„Nagy valószínűséggel a múlt évben befejezett csatornázási munkák következménye a beszakadás. A kivitelezőt és a munka műszaki ellenőrét értesítettük a soron kívüli helyszíni szemlével kapcsolatban. A helyszíni feltárás eredménye ad majd pontos választ, hogy ténylegesen kit terhel a helyreállítás.

A feltárás során be kell határolni a hiba kiterjedését, mivel több helyen is mutatkoznak kezdődő süllyedések. A helyreállítás időtartamát, ebből adódóan a sávlezárás időtartamát is csak ez után lehet megbecsülni” – írták válaszukban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.