- hirdetés -

Vigyázzunk a gyerekekre! A nyári szünidőben még inkább fontos figyelemfelhívás a gondtalan, balesetmentes vakáció érdekében.

A táblán a vakáció felirat, bizonyítvány a kézben, megkezdődött a diákok által várt nyári szünidő. A pihenés mellett a felhőtlen játék, a kikapcsolódás ideje, mely néhány alapvető szabály betartása mellett valóban önfeledt lehet. Ezekre hívja fel a figyelmet a rendőrség idén is, hiszen nem árt ismételni a legfőbb tudnivalókat. Az országos statisztikák azt mutatják, a vakáció ideje alatt megnő a közlekedési balesetek és vízi tragédiák száma, Orosházán az elmúlt éveket nézve szerencsére ez nem jellemző.

– A szülők részéről a legfontosabb – a példamutatás mellett – hogy tudatosítsák gyermekeikben: legyenek mindig óvatosak. Ha a közlekedést nézzük: vegyék át a gyalogos- és kerékpáros-közlekedés alapszabályait, nézzék át a gyerekek kerékpárját és szereljék fel a kötelező tartozékokkal – emeli ki Kis Rozália rendőr főhadnagy, az orosházi kapitányság munkatársa. Hozzátette: beszéljék meg azt is a gyermekekkel, milyen formában tartják a kapcsolatot, és mindig tudjanak arról, hogy a fiatalok hol tartózkodnak.

A gyerekek sokszor meggondolatlanul cselekednek játék közben. A felnőttek dolga felkészíteni őket a veszélyekre (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A gyerekek sokszor meggondolatlanul cselekednek játék közben. A felnőttek dolga felkészíteni őket a veszélyekre
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Fontos a fürdőzés szabályainak betartása is. Hívják fel a gyermekek figyelmét, hogy csak arra kijelölt helyeken, strandokon fürdőzzenek, kerüljék a bányatavakat, és felhevült testtel soha ne ugorjanak vízbe. Orosházán a Szentesi úti bányatavakban és a gyopárosi tóban is tilos fürdőzni, erre táblák is figyelmeztetnek. Vízi biciklizéskor, csónakázáskor tartsák be a szabályokat. Ezekről itt írtunk bővebben.

A rendőrség valamennyi közlekedő fokozott figyelmét kéri. Orosházán is zsúfolt a játszóterek környéke, legyenek óvatosabbak azokon a helyeken, ahol sok gyermek tartózkodik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.