- hirdetés -

Igazi kánikula várható sok napsütéssel. Az UV sugárzás nagyon erős lesz, inkább senki ne napozzon! Van egy jó grafikánk, mi ajánlott és mi nem ebben a hőségben.

Aki kidugja az orrát a lakásból, azonnal érzi, mennyire meleg van kint. Szabályosan mellbevág a hőség, délelőtt fél 11-kor már 30 Celsius fokot mutatott az autó hőmérője. Egyértelmű, továbbra is él a hőségriadó, ami jelen állás szerint másodfokú.

De mit ír a meteorológia?

Egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar legfeljebb csak a keleti, északkeleti határ mentén alakulhat ki. Többfelé feltámad a délnyugati szél. Napközben 32-35°C várható. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás – írja előrejelzésében az idokep.hu.

Vasárnap folytatódik a kánikula, 33-36°C közötti maximumokat mérhetünk. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás, vigyázzunk a napozással! Ugyanakkor délutánig elszórtan, késő délutántól többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok. A délnyugati szél továbbra is élénk, erős lehet.

Az ÁNTSZ kitett a Facebook oldalára egy teljesen jó infógrafikát, amiben hasznos tanácsok vannak. Aki ezeket betartja, könnyebben viseli ezt a kegyetlen meleget.

Szerintünk nem csak fiataloknak szól (Forrás: ÁNTSZ/Facebook)
Szerintünk nem csak fiataloknak szól (Forrás: ÁNTSZ/Facebook)

Hol lehet hűsölni?

Aki nincs otthon, dolgozik, vagy a városban jár, annak több lehetősége van hűsölni és felfrissülni Orosházán.

Petőfi Művelődési Központ
Platán Idősek Otthona (Teréz u. 14. )
Ezüst Fenyő Idősek Otthona (Táncsics u. 8. )
Nappali Melegedő (Szabó Dezső u.)
Öreg Tölgy Klub (Iglói u. 7. )
Reménység Klub (Lórántffy u. 35. )
Gyöngyvirág Klub (Székács J. u. 3. )
Őszirózsa Klub (Kiss E. u. 19.)
Orosháza Jézus szíve katolikus templom előtere (Széchényi tér 1.)

Mi várható jövő hét elején?

Hétfőn egy hidegfront vet véget a kánikulának az ország nagy részén, többfelé várható zápor, zivatar, és feltámad az északnyugati szél. Keleten, délkeleten emelkedhet még 30 fok fölé a hőmérséklet.

Kedden helyenként kisebb eső, egy-egy zápor kialakulhat. A szeles időben 20-25°C közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán már több lesz a napsütés, csak elszórtan lehet egy-egy futó zápor. Még szeles lesz az idő. Délután 22-27°C várható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.