- hirdetés -

A táncospár nem tér haza versenyről úgy, hogy ne érnének el dobogós helyezést. Legutóbb a latin rangversenyen lettek elsők.

Egymás után mérettetik meg magukat a táncversenyeken, a nyíradonyi területi bajnoki címről adtunk hírt legutóbb, azóta sok minden történt a fiatalokkal.

Cinti és Krisztián a latin ranglistaverseny győzteseiként (Fotó: család)
Cintia és Krisztián a latin ranglistaverseny győzteseiként (Fotó: család)

Többek között Szolnokon jártak, a latin ranglistaversenyen, ahol a 4. helyezést sikerült elérniük, majd Tolnán versenyeztek a Gemenc kupán, ahol megnyerték saját korosztályuk standard és latin versenyét, majd elindultak a magasabb korosztályban is, és szintén megnyerték mindkét kategóriát. Versenyeztek Budapesten a Danza kupán, ahol saját korosztályuk és osztályok legjobbjai lettek, és indultak ifjúságiban is – ezt is sikerült megnyerniük. Komlón május 30-án, a latin ranglista következett, amit életükben először nyertek meg.

– Korábban negyedikek lettek, már ennek az eredménynek is nagyon örültünk, hisz ez olyan erős mezőny, amiben mindenki azért küzd, hogy a legjobb 6 között lehessen – osztotta meg örömét Cintia édesanyja, Pindur Zsanett. – Fantasztikus lehetőséget nyújtana Cintinek, ha esetleg több ranglistán is az élmezőnyben végeznének, mert ezeken a versenyeken több ranglistapontot lehet szerezni. Van egy rangsor ugyanis, amit az elért eredmények után kapott pontok alapján állít fel a Magyar Táncsport Szakszövetség, a legtöbb pontot gyűjtött párost kvalifikálják a világbajnokságokra – emelte ki az édesanya.

Cintiék legközelebb Szegeden táncolnak a Szőke Tisza WDSF Open nemzetközi versenyen, ahol Európa legjobbjaival mérhetik össze a tudásukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.