- hirdetés -

Igaz, csak 2017-ben, de a döntést már meghozta az amerikai tulajdonos, ami újabb hosszú évekre biztosítja a működést. Az előkészületek megkezdődtek, a cégcsoport legfontosabb vezetői pedig személyesen is megnézték a gyárat.

Az amerikai és európai felső vezetők látogattak június 9-én az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft-hez. Az öblösüveggyárban tett vizit egy hat gyárat érintő európai körút része.

– Az, hogy az Európában működő 36 O-I üveggyár közül Orosházára is eljöttek, azt jelenti, elégedettek az üzem eredményeivel.

A látogatás során a vezetők megerősítették, hogy a kemence várva várt felújítására és a kapacitás bővítésére 2017-ben sor kerül. Egy ilyen méretű, több millió eurós beruházást nagyon hosszú előkészítő munka előz meg, amit már el is kezdtek az orosházi szakemberek

– mondta az OrosCafénak Gyenge Éva, az O-I orosházi kereskedelmi és vevőszolgálati vezetője.

Az üzemben folyamatos a termékfejlesztés, legutóbb februárban mutatták be az új, különleges belső mintázatú borosüvegeket. A gyár dolgozói jelenleg éppen a konzervipari vevők igényeinek kielégítésén fáradoznak, hiszen javában tart a konzerv szezon.
– Az előrejelzések azt mutatják, hogy igen jó zöldborsó és meggy termés várható, tehát nagy igény van a csomagolóüvegekre. Az orosházi gyár másik vezérterméke a mindenki által ismert Nutellás üveg, melyet jelenleg Lengyelországba, Olaszországba és Törökországba szállítanak Orosházáról – ismertette Gyenge Éva.

Vitaliano Torno, az O-I Europe Elnöke és  Mark Kott, az O-I Stratégia Management alelnöke is bejárta a gyárat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Vitaliano Torno, az O-I Europe Elnöke és Mark Kott, az O-I Stratégia Management alelnöke is bejárta a gyárat
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az O-I a világ vezető csomagolóüveg gyártó vállalata, melyet Michael Owens, a csomagolóüveg-gyártó gép feltalálója alapított 1903-ban. Jelenleg a világ 21 országában levő 77 gyáregységében különböző csomagolóüvegeket gyárt a konzervipar, a szeszipar, a söripar, valamint a borászatok, az üdítőital-ipari vállalatok, valamint a gyógyszeripar számára.

Az O-I a magyar üveggyártó piacon is komoly részesedéssel van jelen, éppen 20 éve üzemelteti az orosházi gyárat, ahol 174 alkalmazottat foglalkoztat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.