- hirdetés -

Volt, aki halat is, de volt, aki csak a botot fogta szombaton a Béke Horgásztónál rendezett versenyen. A Kinizsi Horgász Egyesület felhívására hatvanan neveztek a Besenyei Sándor Emlékversenyre, de csak egy versenyző vihette haza a vándorkupát.

Horgászokkal telt meg a a Béke horgásztó partja június 6-án hajnalban. Besenyei Sándorra, a Kinizsi Horgász Egyesület egykori gazdasági ügyintézőjére emlékeztek emlékversennyel.

– Ez az ötödik emlékverseny, de az első helyezettnek járó vándorkupát még senki nem tudta kétszer elnyerni. Idén összesen hatvan nevezés érkezett. A sorsolás után mindenki elfoglalta a helyét, és reggel hat órakor elkezdődött a verseny, ami előtt 3,4 mázsa, átlagosan 1,5 kilós halat telepítettünk a tóba – mondta Hering Zoltán, az egyesület alelnöke.

A horgászok természetesen úgy ültek le a helyükre, hogy sok halat fognak és megnyerik a versenyt. De ahogy az lenni szokott, nem mindenki fogott egyformán. Stábunk a verseny felénél járt a helyszínen, és bizony volt, aki még hozzá sem nyúlt a bedobott botokhoz, kapása sem volt.

Egy jó hely és egy jó dobás az alap (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Egy jó hely és egy jó dobás az alap (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

De akadt, akinek ennél jóval több szerencséje volt. Samu József 10 éve tagja az egyesületnek, de először vett részt a versenyen.
– Úgy tűnik, jó helyet kaptam a sorsoláson, eddig négy halat fogtam, másfél, két kilósakat, ezzel az eredménnyel dobogóra számítok. Remélem, még akad valami a horogra, hiszen a szomszéddal külön versenyt vívok – mondta a lelkes horgász, akinek dobogós jóslata bevált, végül második lett.

A szervezőktől megtudtuk, idén is új horgász neve került fel a vándorkupára.

Eredmények:

1. Csizmadia Zsolt 10,80 kg
2. Samu József 8,70 kg
3. Sódar András 8,40 kg
4. Balogh Ernő 6,30 kg
5. Pápai Attila 5,70 kg
6. Ifj. Hering Zoltán 5,70 kg
7. Zsoldi Lajos 5,00 kg

Ifjúsági versenyző: Ifj. Török Arnold 2,22 kg

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.