- hirdetés -

Mégis, hogy jön össze a salsa a hip-hoppal? Na és a néptánccal? Táncosaink – ezt is – simán megoldották. Képeken is megmutatjuk.

A nyár első napján a művelődési központot ellepték a táncosok. A már hagyománynak számító esten bemutatkoztak az intézményben működő tánccsoportok. A Harangos Néptáncegyüttes és annak utánpótlás csoportjai a Csengettyű és a Kisharang Néptáncegyüttes, a Salsa Műhely Egyesület és a ReDance Hip-Hop Crew felváltva ismertették a különböző táncműfajokat.

A középiskolásokból és felnőttekből álló Harangos Néptáncegyüttes mindennapjaiban fontos szerepet tölt be a magyar hagyományok ápolása és annak átadása a felnövekvő generációnak. A csoport művészeti vezetői Farkas Ágnes és Móricz Bence. A kicsiktől az Itt a tavasz! és a Felcsík hangjai, míg a felnőttektől a Hajnaltól pirkadatig produkciót láthatták.

A tánc nem függ az életkortól (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
A tánc nem függ az életkortól (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

A Salsa Műhely évek óta oktat salsát és más karib térségbeli táncokat Orosházán. A tánc könnyen elsajátítható, melyet kortól és tánctudástól függetlenül mindenkinek ajánlanak. Salsa, bachata és reuda táncokkal vittek életet a színpadra, megelevenítve például egy párkapcsolati konfliktushelyzetet.

A Redance Hip-Hop Crew Rétes Edina vezetésével a hip-hop dinamikus világába kalauzolta a közönséget. A tavalyi nagy sikert aratott Életút, egy lehetőség a változtatásra című előadásukhoz hasonlóan – kritika itt, fotók itt – idén nyáron is másfél órás műsorral készülnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.