- hirdetés -

A közgyűlés Kiss Lászlót választotta meg a szervezet vezetőjének. Az új elnök komoly programmal készült, jönnek a nyári fesztiválok és tovább erősítik az online megjelenést.

A Jövő Építők Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) fő feladata a városmarketing, turisztikai marketing, rendezvényszervezés és a turisztikai szférában tevékenykedő partnerek, szállásadók és civil szervezetek összefogása, segítése. Idén áprilisban lemondott az eddigi elnök, Dedák Angéla, így a 125 tagot, köztük 8 önkormányzatot felvonultató szervezet tisztújító közgyűlést tartott május 27-én. A tagság egyhangú igennel az eddigi alelnököt, Kiss Lászlót választotta meg elnöknek.

Kiss László már elnökként vezeti a TDM-et (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Kiss László már elnökként vezeti a TDM-et
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Elsősorban rendezvényszervezés, online marketing és a termékfejlesztés területein tevékenykedtem az elmúlt években, rengeteg városi szintű program megvalósításában vettem részt – kezdi a bemutatkozást az újonnan megválasztott elnök.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén is téma volt a TDM, amely beszámolt a 2014-es működéséről. Az MSZP-s képviselők sok kérdést tettek fel a szervezettel kapcsolatban, élesen bírálva annak működését és pénzügyi tranzakcióit. Kiss László – akkor még alelnökként – válaszolt a felmerült kérdésekre és felvetésekre, majd a végén kiemelte, hogy a szervezet működése sikeres, amit a számok is tükröznek.
– Tavaly 5,9 %-al nőtt Orosházán a vendégszám, 4,7 %-al a vendégéjszakák száma és 67 %-al többen látogatják a város turisztikai oldalait mint egy évvel korábban.

Nyári programok – többsége a belvárosban

Kiss László elnökké választása után az OrosCafénak elmondta, komoly terveik vannak 2015-re. Tovább viszik a szerb-és román határmenti piacok építését, ahol új módszereket és megközelítéseket is alkalmaznak majd. A Facebookon és a weboldalakon már most több nyereményjáték fut, ezen felül internetes és nyomtatott megjelenések is helyet kapnak a nyári időszakban.
– Ebből egy nagyobb, 4 televízió csatornát körülölelő megjelenés június közepétől népszerűsíti majd a fürdőt. A célom a rendelkezésre álló, korábbi évektől kisebb büdzséből a lehető leghatékonnyabban működni. Szállásadóink csomagajánlataiba be szeretnénk illeszteni orosházi szolgáltatásokat, attrakciókat – fogalmaz az elnök.

A 4 főt foglalkoztató TDM szervezet üzemelteti a főtéri Tourinform Irodát és az orosházi termékboltot, emellett weblapokat, közösségi oldalakat is működtetnek. Az egyik legnagyobb a város turisztikai weboldala, a www.gyoparosfurdo.hu, aminek napi ezer fő felett van a látogatói száma.

A rendezvényekre is kitért Kiss László. Idén a főtéren, mindenki számára ingyenes lesz a Sör-Virsli Fesztivál július közepén, amin fellép majd egy olyan nagy zenekar, akik eddig még soha nem jártak a városban. A zenekar nevét egyelőre nem árulta el a TDM elnöke, de azt mondta, hamarosan bejelentik. A fesztivál harmadik napján Gellértegyházán is lesz program, ahol Folk-Fesztivált tartanak majd. Megtudtuk, hogy az augusztus 20-i kenyérünnep rendezvénysorozata is kibővül. A szokásos Gyopárosfürdői programok másnapján, augusztus 21-én lesz a Kamion-és Kötélhúzók Éjszakája a főtéren, aminek szervezésébe idén a TDM is beszállt,  ingyenes nagykoncerttel várják az érdeklődőket. Augusztus 22-én pedig a hagyományos aratóünnepet és a bogárzói lóversenyt rendezik meg a civil szervezetek.

– Az Oros-Kosár rendezvénysorozat is tovább folytatódik, megkerestünk helyi egyesületeket, akik ötleteikkel és szakmai szemléletükkel segítenek még nagyobbá és szebbé tenni a rendezvényt – tette hozzá Kiss László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.