- hirdetés -

A mindenkori háborúk áldozataira, a hadakban és harcokban elesettekre, a hősökre emlékezett a város a Hősök-szobránál május 29-én.

Megemlékezéssel, koszorúzással.
– Sose feledjük halottainkat! Emlékezésünkkel megerősített béke legyen poraikra! – zárta ünnepi gondolatait Antal László önkormányzati képviselő a megemlékezés perceiben.

A szónok felemlegette a háborúkat, amelyek több millió áldozatot követeltek.
– Ma minden hősi halottért megkondul a lélekharang, minden katonaáldozatért gyertya gyúl – hangsúlyozta Antal László. – Magyarokért, és minden nemzet fiaiért, akik életüket áldozták az emberiség történetét végigkísérő fegyveres küzdelmekben. S az emlékezés templomában minden név ismerős valakinek, minden ismert és ismeretlen lélek fájdalmas szívű élők után kiált. A szülők, akik fiúkat, a hitvesek, akik szerető férjüket, a gyermekek, akik gondoskodó atyjukat siratják. Lelkükben, az emlékezés templomában találhatnak megnyugvást, hiszen harangkondulásokból kihallik mindegyikük személyes üzenete – mondta a szónok, aki Arany János szavait idézte: „Nem hal meg az, ki milliókra költi/ Dús élte kincsét, ámbár napja múl,/ Hanem lerázván, mi benne földi/ Egy éltető eszmévé finomul.”

Antal László - emlékezni kell hőseinkre! (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Antal László – emlékezni kell hőseinkre! (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az emlékező műsort a Székács evangélikus és a Tisza Kálmán szakképző iskola diákjai adták, amit koszorúzás követett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.