- hirdetés -

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában az éremesélyes Szeged otthonában lépett pályára az OFC. A csapat becsületesen küzdött, de a hajrában egy kihagyás megpecsételte a sorsát.

SZEOL SC – Orosháza FC 1 – 0 (0 – 0)

NB III-as bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Szeged, 150 néző
Vezette: Berger (Iványi, Szvetnyik)

Szegedi: Leindler – Kormányos, Dlusztus, Bjedov, Forró – Puskás, Ngalle (Varga R., 85.), Buzási, Végh – Bata (Busa, 79.), Beretka. Edző: Tóth Ákos

Orosháza: Bordás – Gulyás, Kerekes, Makra, Szabó N. – Szűcs, Füredi – Styecz, Ferenczi, Sajti (Juhász, 60.) – Nikolics. Játékos-edző: Makra Zsolt

Gólszerző: Buzási (81.).

Nagy helyzet maradt ki rögtön a meccs elején az orosháziak előtt. Makra szögletét Nikolics fejelhette meglehetősen tiszta helyzetben kapura, de a labda fölé szállt. A folytatásban a hazaiak irányították a mérkőzést, Bordás kapusnak többször kellett játékba avatkoznia – a legnagyobbat Kormányos bombájánál védte a 26. percben –, a másik oldalon pedig Styecz jelentett kétszer is komoly veszélyt Leindler kapujára.

Szünet után sem változott jelentősen a játék képe. A Tisza-partiak nagy erőkkel támadtak, a látogatók eredményesen védekeztek és kontrából próbáltak eredményt elérni.

A 73. percben Styecz lépett ki egy remek labdával, kicselezte védőjét, de 18 méterről pontatlanul célzott.

A másik oldalon a 81. perc hozta meg az áttörést, amikor Puskás balösszekötőbe ívelt szabadrúgását Dlusztus bólintotta középre, ahol Buzási az ötösről egyből fejelt a jobb sarokba, 1–0.

Tóth Ákos: – Nehéz volt feltörni a szervezetten és fegyelmezetten védekező Orosházát feltörni, de egy pontrúgással szerencsére sikerült.

Makra Zsolt: – Ma is gyarapítottuk a pontrúgásból kapott góljaink számát.

Az Orosháza FC május 30-án (szombat) 18 órakor az ESMTK csapatát fogadja a Mátrai-stadionban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.