- hirdetés -

Orosházán a Táncsics utca 11. szám alatt 2010. májusában kezdte meg működését a Memento Temetkezés. Az eltelt időszakban a vállalkozás a kegyeleti szolgáltatások széles palettáját kínálja, nagy hangsúlyt fektetve a színvonalra és az alacsony árakra. (x)

Az elmúlt öt évben nagyon sok gyászoló család bízta ránk a temetés körüli ügyek intézését. Fontos számunkra, hogy az ügyintézés, a temetés legapróbb részlete is méltó legyen a végső búcsúhoz. Célunk, hogy minél szélesebb körben tudjunk a gyászoló családok segítségére lenni, hogy szolgáltatásaink ne csak a temetések lebonyolítására korlátozódjon, hanem lelki és érzelmi segítséget is nyújtsunk – mondja Zombor Zsuzsanna, ügyvezető tulajdonos.

A Memento Temetkezésnél hiszünk abban, hogy ebben a nehéz élethelyzetben minden jó szó, minden emberséges, tisztességes gesztus segít egy kicsit abban, hogy elviselhetőbbé és könnyebbé tegyük a gyásszal együtt járó lelki fájdalmat.

– Tudásunk legjavát adva igyekszünk segíteni a temetéssel kapcsolatos ügyek teljes körű intézésében. Irodánkban a saját elképzeléseihez, lehetőségeihez leginkább megfelelő kegyeleti kelléket is megtalálja. Munkánkat az elhivatottság, a türelem, a korrektség, és az empátia magas foka jellemzi – fogalmazott az ügyvezető.

Teljes körű szolgáltatások a kegyeletteljes búcsú érdekében

A Memento Temetkezés és Síremlék sok új szolgáltatással bővült az elmúlt évek alatt. Ezek között található a minőségi gránit síremlékek forgalmazása, melynek építését és a régi sírok felújítását a cég másik ügyvezetője, és tulajdonosa Paulik Dezső szakképezett sírköves végzi.
– Kiváló minőségű gránitot, és egyedi megoldásokat kínálunk a síremlékekre, 15 év garanciával – tette hozzá Paulik Dezső.

Emellett csak a Mementonál érhető el – az orosházi temetkezések közül egyedüliként – az eddig ismeretlen szolgáltatás: profi fotós és/vagy videós közreműködése a gyászszertartáson.

Zombor Zsuzsanna
Zombor Zsuzsanna

– Ahol a szomorú esemény kegyeletteljes módon történő megörökítése, a művészi fotók hangulata dominál – fogalmazott Zombor Zsuzsanna. – Legújabb – és egyben legszívhezszólóbb szolgáltatásunk – a temetésen készült fotókból illetve a hozzánk eljuttatott régebbi fényképek, családi okiratok felhasználásával, zenei aláfestéssel készült emlékfilm készítése, ami végigkíséri az elhunyt életének fontosabb állomásait, és bemutatja a búcsúzás pillanatait is.
Az eddig elkészült filmeket megtekinthetik ide kattintva.

Szintén egyedülálló szolgáltatásuk, hogy vállalják fehér galambok látvány röptetését a gyászszertartás ideje alatt. A látványröptetés kétféle módon történik: kézből, vagy az erre az alkalomra készült röptető kosárból. Lehet kettő, vagy akár több galambot is elengedni, amelyek később visszatérnek otthonukba.

Bevezették az alternatív temetkezési formákat. Egyedi ravatalokat állítanak fel nem csak a temetőben, hanem egy vízparti kikötőben is, egy szép tisztáson, vagy az elhunyt valamikori kedves helyén, ahová szép emlékek fűzték. Ha az elhunyt hamvait vízi temetés formájában engedik visszatérni a természet nagy körforgásába, környezetbarát, vízben lebomló BIO urnákat is választhatnak.

Azok számára, akik szeretnék haza vinni szerettük hamvait, de emellett ragaszkodnak a ravatalozáshoz és a búcsúztatáshoz, azon családok számára is kegyeletteljes megoldást tudnak nyújtani. A Rákóczitelepi Közösségi házban felállított ravatalnál történt búcsúztatás mellett, méltóképpen vehetnek részvétet. A közösségi ház egyben a halotti tor megtartására is alkalmas.
– Igyekeztem olyan lehetőséget találni a városban, ami színvonalban tökéletes és árban megfizethetőbb. Hiszen harmadába kerül, mint a temetőkben található ravatalozók díjai, még akkor is, ha egész napra igényli a család. Ráadásul fűtött az épület és igényes mosdó áll rendelkezésre – hangsúlyozta Zombor Zsuzsanna.

Teljes körű ügyintézés

Özvegyi nyugdíj és árvasági kérelem teljes körű ügyintézést végzik, intézik a gyászhír felvételét. Ezen kívül kegytárgyakat is forgalmaznak, ahol gyermek és felnőtt kiadványok (imakönyvek, bibliák), igés könyvjelzők, jegyzetfüzetek, hűtőmágnesek, első áldozó/keresztelő gyertyák, emléktárgyak és többféle kulcstartó és rózsafüzér közül választhatnak.

A Memento Temetkezésnél minőségi virágokból készült koszorúk, sírcsokrok és koporsódíszek kínálatából tudnak választani.
– Nem csak a koszorúk minősége tükrözni a cég által szervezet temetés színvonalát, hanem nagy hangsúlyt fordítunk a megjelenésre. Elegáns Bocskai mellényben és fehér kesztyűben dolgoznak munkatársaink a szertartáson és egyedi üveges angol halottszállító díszautóval kísérjük utolsó útjára szeretett hozzátartozóját – tette hozzá Paulik Dezső.

– Fontosnak tartjuk, hogy a gyászszertartás, ami egy egyszeri és megismételhetetlen búcsú, méltó és tökéletes legyen. A szertartásnak keretet adunk: a temetés végén, a Memento Temetkezés és a család nevében megköszönöm a megjelenteknek a részvételt, majd a gyászoló család felé  részvétet nyilvánítunk egy főhajtással – emelete ki Zombor Zsuzsanna.

Polgári búcsúztatás – díjtalanul – csak a Mementonál!

– 10 éve látom el ezt a nehéz, de fontos és szép feladatot, a polgári búcsúztatást. A polgári búcsúztatók között pedig egyedüliként rendelkezem temetkezési szolgáltatói szakvégzettséggel, melyet 2005-ben szereztem. A polgári búcsúztató megtisztelő feladata, hogy a gyászoló család helyett elmondja azokat a mondatokat, melyek a mély gyász miatt bennrekedtek. Ő az, aki életrajzot ír, verseket mond, idézeteket fűz egymás után, mindezt persze úgy, hogy egy kerek egészt alkotva, méltó módon, kegyeletteljes végszóvá váljon, jellemezve az elhunytat, személyes, meghitt, családias jellegűvé téve az utolsó búcsút.

A Facebook-on is jelen vagyunk  ahol a Memento Temetkezés és Síremlék – illetve Polgári búcsúztatás – Temetés szervezés oldalon további információkat találnak rólunk.

A cég fennállásának alkalmából összeállítottunk egy videót is, amely összegzi teljes körű tevékenységünket, láthatják munkák minőségét és színvonalát

Ezúton is szeretnénk megköszönni  mind azoknak  a családoknak a bizalmát, akik eddig hozzánk fordultak!

Elérhetőségeink:

Orosháza, Táncsics Mihály utca 11. /Bírósággal szemben/
Éjjel-nappal hívható telefon:  06/70 770-5900; 06 68/41-5900
Web: http://mementooroshaza.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.