- hirdetés -

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában az OFC nem bírt a jó erőkből álló Monorral. A meccs ismét bebizonyította, hogy csodák nincsenek: a hét utánpótláskorú játékost szerepeltető együttes számára túl nagy falatnak bizonyult a tabella harmadik helyén álló Pest megyei alakulat.

Orosháza FC–Monor SE 0–2 (0–1)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Orosháza, 100 néző. Vezette: Brezovai (Török S., Lászlai).

Orosháza: Bordás – Gulyás (Albert, 82.), Makra, Szabó N., Sajti – Bozsóki, Kerekes – Styecz, Nikolics (Kránitz, 76.), Füredi (Libor, 76.) – Ferenczi.
Játékos-edző: Makra Zsolt.

Monor: Kozma – Horváth D. (Benke, 84.), Mészáros, Tóth Á. (Wágner, 66.), Villányi – Csőke, Petrics, Petrezselyem, Viniczai – Szabó V., dr. Selei (Csepregi, 75.).
Edző: Tóth Mihály

Gólszerző: Petrics (39.), Villányi (74.).

Az első félidőben alacsony színvonalú, helyzet nélküli játék folyt a pályán. Az Orosháza elsősorban a biztonságra törekedett, a vendégek pedig nem merték megkockáztatni azt, hogy kitámadjanak, és esetleg lekontrázzák őket a sárga-feketék. A 39. percben így is megszerezték a vezetést, miután dr. Selei remek bal oldali beadását a középen érkező Petrics 10 méterről bombázta a léc alá, 0–1.

Túl nagy falat volt az orosházi csapatnak harmadik helyen álló Monor (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Túl nagy falat volt a fehérmezes orosháziaknak a harmadik helyen álló Monor (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második játékrész első negyedórájában az OFC kapujához szegezte a Monort, de igazi helyzetet nem tudott kialakítani, ezt követően azonban kiegyenlítetté vált a játék. Igazán veszélyes lehetőség a 68. percben adódott a hazaiak előtt, amikor Makra oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgását Szabó Norbert csúsztatta centikkel a kapu mellé. A 74. percben hasonló szituációból a vendégek nem hibáztak, annyi különbséggel, hogy Mészáros lábbal eredményes tudott lenni, 0–2.

Ezt követően lélekben is megtört az Orosháza. A meccs bebizonyította, hogy csodák nincsenek: a hét utánpótláskorú játékossal pályára lép hazai együttesnek túl nagy falat volt a harmadik helyen álló Monor.
Jók: Szabó N., Kerekes, ill. Petrics, Petrezselyem, Viniczai, Villányi.

Makra Zsolt: – A két csapat között az döntött, hogy a Monor kétszer eltalálta a kaput.

Tóth Mihály: – Örülök a győzelemnek. Nehéz meccs volt az első gólig, azután a hazaiak kitámadtak és megkönnyítették a dolgunkat.

Az Orosháza FC május 2-án 17.30 órakor Maglódon lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.