- hirdetés -

Az 5. osztályos kisdiák profik tanácsával felvértezve edz és egyre jobb eredményeket ér el versenyeken.

Ismét lefutotta a félmaratont. Ravasz Klaudia, a Székács iskola 5. osztályos diákja már ősszel is megtette ezt a távot. Most a magyar Forest Gump néven ismert Ivancsics Zsolt támogatásával sikerült neki.

Amint édesanyjától, Ravaszné Horváth Mariannától megtudtuk, a futó kivételes tehetségnek tartja a 12 éves lányát, ezért segíti felkészülését. Kitartását, elszántságát tartja rendkívülinek amellett, hogy hangsúlyozza, jó a vérkeringése, erőbeosztása, koncentráltsága. Az elmúlt hónapokban felkésztette a kislányt: mit egyen (verseny előtt krumplistésztát!), mikor mennyit fusson.
– A múlt hét végén az ő tanácsára Klaudia megmérette magát – meséli az édesanya. – Hódmezővásárhelyen vett részt a Hód-futó Fesztiválon, a 7 km-es távon, ahol több mint 80 női versenyző között a 9. lett.

Most hét végén, április 19-én, Budapesten a 30. Telekom Vivicittá Félmaratonon 2 óra 11 perces eredménnyel teljesítette a 21 km-es távot. Sokkal jobb eredménnyel mint az ősszel, az indulók között a 2. legfiatalabbként. Igen, az ősszel már egyszer lefutotta!

Klaudia (b) mentorával futás közben (Fotó: Ravasz Klaudia/Facebook)
Klaudia (b) mentorával futás közben (Fotó: Ravasz Klaudia/Facebook)

Nagy tervei vannak Klaudiának, aki a hétközbeni kézilabda edzések után hét végén rendszeresen lefutja a 6-8 km-es adagokat, édesanyja biciklis kísérete mellett.
– Ivancsics Zsolt meghívására május 23-24-én indulok az Ultrabalatonon, a Magyar Forrest Gump csapat tagjaként, én lesz a legfiatalabb – meséli Klaudia. A 222 km-rel körbefutjuk a Balatont. Úgy mesélték, mikrobuszban alszunk majd, és ha éjszaka kerülünk sorra, akkor is indulni kell.

Szintén Iváncs Zsolttal június 6-án a Kékes Csúcsfutásra is készülnek. A fotók tanúsága szerint a futásban társa volt Kókai Erika is, aki orosháziként szintén második félmaratonját futotta le a hét végén. Vásárhelyen futotta le az elsőt. Ivancsics Zsolt ezúttal is egy sérült gyermeket „vitt magával”, tolva maga előtt, hogy biztosítsa számára is a futás élményét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.