- hirdetés -

Az orosházi kistérség valamennyi települése támogatja az orosházi tűzoltóság épületének felújítását – a megvalósulásra azonban még várni kell.

Épületgépészetileg, és épületvillamossági szempontból is elavult az orosházi tűzoltóság épülete, de a tűzoltó technológia korszerűsítése is időszerű. Ez utóbbira példa a kipufogógáz elszívásának kiépítése, a szünetmentes áramellátás biztosítása, a híradópult kialakítása – minden, ami a tűzoltóink munkájához fontos lenne. A főépület teljes rekonstrukciója mellett a torony homlokzatának korszerűsítése, az udvari tároló szerkezeti korszerűsítése, a külső térburkolatok helyreállítása, a tetőtér beépítése is szerepel a teendők listáján. A fél évszázados laktanya felújítása régi igény, többször volt már napirenden, legutóbb az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása múlt heti egyeztetésén.
– Az előzetes számítások szerint a felújítás valamivel több, mint 500 millió forintba kerülne. Simonka György országgyűlési képviselő hosszú hónapok óta dolgozik a szükséges összeg megteremtésén, és a továbbiakban is céljai között szerepel a felújítási projekt megvalósítása – mondta el Fejes Róbertné társulási elnök.

A társulási ülésen a megyei katasztrófavédelmi igazgató, Tóth Tibor mk. tű. ezredes, Bajkán György orosházi tűzoltó parancsnok, tű. alezredes, valamint Süli Zsolt, az orosházi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, tű. alezredes tájékoztatta a polgármestereket a több mint 50 éves laktanya korszerűsítésének elképzeléseiről.

A megvalósulásra még várni kell, ettől függetlenül a kistérségi társulás elvi döntés hozott. E szerint támogatják a Kossuth utcai épület felújítását, és amennyiben konzorcium alakul a célra, csatlakoznak. A konzorcium célja, hogy összefogja a tűzoltóság illetékességi területéhez tartózó településeket (a kistérségi társulás tagtelepüléseinek köre ugyanis nem azonos az orosházi tűzoltó-parancsnokság illetékességi területéhez tartozó településekkel), és terv szerint hozzájáruljanak a felújításhoz szükséges önerőhöz is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.