- hirdetés -

Kistérségi mérleg – a települések polgármestereit tájékoztatta a rendőrkapitány.

Tavaly indult a 19 megyés közterületi mintaprogram – többek között ennek eredményességéről tájékoztatta a kistérségi települések polgármestereit Czecher Péter rendőr alezredes, kapitányságvezető a társulási tanács legutóbbi ülésén.

A program egyik legfontosabb eleme, hogy a szokásos rendőri jelenléten felül minden településen további rendőröket vezényelnek a közterületekre, a rendőrök (a lakosokkal való jobb kapcsolatkiépítés céljából) a szolgálat 50%-át gyalogosan teljesítik – vázolta a programot a kistérségi társulás csütörtöki egyeztetésén a rendőrkapitány. Megtudtuk, az Orosházi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2014-ben a regisztrált bűncselekmények száma 826 volt (kettővel kevesebb, mint előző évben), ebből Orosházán 502 bűnesetet regisztráltak (ezt megelőzően 591-et).

A kistérség településein összességben csökkent a regisztrált bűncselekmények száma – emelte ki a rendőr alezredes –, kivétel Gádoros, ahol egy 192 rendbeli közokirat-hamisítás rontja a statisztikát. A közérdeklődésre számot tartó esetekkel kapcsolatban elmondta, hogy Gádoroson egyébként még nyomoznak a diákbántalmazás ügyében, ahogyan Orosházán a Táncsics iskola kollégiumában történt, diákok „beavatási” ügyében is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.