- hirdetés -

A Táncsics 11/8 osztályos tanulói zsíros kenyeret és ételt osztottak, palacsintát sütöttek vasárnap a piactéren – így segítettek a nehéz sorsú embereken.

Hogyan kerültek a diákok vasárnap a piactérre? A történet, a Táncsics-nappal kezdődött, pontosabban a rendezvény előtt a 11/8 osztály (egyébként az Év osztálya lett – a szerk.) megkereste Ilyés Gábort, az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület vezetőjét, főzzön nekik a napon egy finom pörköltet. Természetesen Gabi igent mondott a fiatalok kérésére, és egy finom libapörköltet készített. Amikor a fiatalok megkérdezték: „mivel tartoznak a segítségért?”, Gabi válasza: a „semmivel” volt, ám a fiatalok ezt nem hagyták annyiban, és felajánlották, akkor cserébe ők egy ételosztáson segítenek – ez valósult meg vasárnap, a piactéren.

A fiatalokat meglepte mennyi nehéz sorsú ember van (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A fiatalokat meglepte mennyi nehéz sorsú ember van (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Nagyon meghatott a fiatalok lelkesedése, akik közül többeket a szülei is elkísértek és ott volt az osztályfőnök is. Ételt és zsíros kenyeret osztottak, palacsintát sütöttek, plüssöket osztogattak, minden feladatból kivették a részüket. Jó volt látni, hogy a fiatalokban is él a tenni és segíteni akarás. Bár azért azon nagyon meglepődtek, hogy ennyi nehéz sorsú ember van, nem is gondolták, hogy ennyien felvállalják ezt – emelte ki Ilyés Gábor, aki elmondta, az osztály annyira belelkesült, hogy a következő, április 26-i ételosztásra is eljönnek segíteni.

Az Ételosztás Őszinte Szívvel Egyesület idén eddig mintegy 20 ezer adag ételt osztott ki a rászorulóknak Orosházán és vidéken, mindemellett két adományhelyet is működtetnek, amikre az eddigi tapasztalatok alapján nagy szükség van, hisz sokan látogatják. Az adományozóknak köszönhetően tudnak is segíteni, ám az egyesület arra kéri a segítőket, hogy csak tiszta, jó állapotban lévő ruhaneműket ajánljanak fel a nehéz sorsúaknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.