- hirdetés -

A Facebookon láttuk hétfőn, hogy Orosházán elönti az utcákat a víz. A kérdés adott volt: lehet ennyi helyen egyszerre csőtörés?

Forgó Imi posztolt fotót arról a Facebookon, hogy a Huba utcán, a kétsávos út mellett kisebb szökőkút van, ömlik a víz és és jó nagy tócsát képez az úttesten is. A kommentek között olvasható, máshol is volt hasonló jelenség a városban, többen pedig arra panaszkodtak, hogy sárga színű víz folyt a csapból.

Szökőkút a Huba utcán (Fotó: Forgo Imi/Facebook)
Szökőkút a Huba utcán (Fotó: Forgo Imi/Facebook)

Megkérdeztük az Alföldvíz Zrt illetékesét, mi áll a jelenség hátterében. Krizsán György, divízióvezető azonnal jelezte, nem műszaki hiba történt.

A vízművesek csinálták. Direkt

– Hétfő reggel több lakossági bejelentés érkezett a belváros egyes részeiről, hogy a víz sárgás, opálos. Minden hasonlót komolyan veszünk, ezért megkezdtük a rendszer tisztítását lokális mosatással – mondta a vízügyes szakember. Megtudtuk, ilyenkor a hálózaton elhelyezett tűzcsapokat nyitják meg, így tisztítják a rendszert, átmossák a hálózatot.

– Ez jelenleg is zajlik a város több pontján, amint végzünk a munkával, normalizálódik a helyzet. Magát a rendszert évente kétszer, ősszel és tavasszal mosatjuk ütemterv szerint. A tavaszi teljes mosatás április végén lesz esedékes. Használat közben a vízvezeték hálózat koszolódik, ez a technológia része, ezt lehet az ilyen mosatásokkal kezelni – ismertette Krizsán György a technológia részleteit.

A vízhálózat mosását  a víztoronnyal kezdik. Erről korábban mi is forgattunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.