- hirdetés -

Zipperer Viktor nagyot gondolt, április végén elindul, hogy két hónap alatt körbefussa az országot.

Közel 1800 kilométer, 316 érintett település, 62 nap alatt, ebből tényleges futás 54 nap, a vasárnapi pihenőkkel, átlagosan napi 34 kilométer – ezek a nagy futás adatai számokban. A futás mellett kerékpározással és kondizással tartja magát formában az 51 éves, honvédségnél dolgozó Zipperer Viktor. Útjáról június 25-én tér vissza Orosházára.

Viktor már többször bizonyított, 2010-ben testérvárosunkba, Zombára, 2013-ban, 50. születésnapja alkalmából szülővárosába, Tatabányára futott el. Az idei kihívás Magyarország körbefutása, amelyre április 25-én fél 10-kor indul a Polgármesteri Hivatal elől.

Zipperer Viktor egyelőre még az Eötvös sportudvaron rója a köröket (Fotó: Zavada Andrea)
Zipperer Viktor egyelőre még az Eötvös sportudvaron rója a köröket (Fotó: Zavada Andrea)

– 1999-ben édesapámmal és egy barátommal már megtettük ezt az utat kerékpárral, ez most más lesz. Igyekeztem az országhatárhoz legközelebb eső településeket választani, van egy útvonaltervem minden napra lebontva, hová kell eljutnom. Egy nap átlagosan 34 kilométert futok majd, 5-6 települést érintve, egy héten hat napon keresztül, csak vasárnap pihenek – avatott be Viktor, aki elmondta, ez az akciója rengetek szervezést igényel: 54 helyen szállást kell intéznem, váltással kísérőket találni, mivel senkitől nem várhatom el, hogy 62 napon keresztül folyamatosan velem legyen.

Kollégák, ismerősök és helyi futók kísérik útján, kerékpárral vagy autóval. Arra az esetre, ha nem érkezik meg időben a váltás, Viktor hátizsákjában viszi magával a legszükségesebb holmijait.

Viktor jelenleg is a szálláshelyek szervezésével, illetve szponzorok keresésével foglalkozik. Elmondta, ismeretlenül, az ország különböző pontjairól is felhívják, keresik, önzetlenül segítenek szállást találni, azonban ez még nem mindenhol megoldott.

Az alábbi településeken keres még szállást a sportember:
Berekböszörmény, Pocsaj, Bagamér, Penészlek, Csenger, Tiszakóród, Beregsurány, Tiszakerecseny, Mikóháza, Zsujta, Büttös, Komjáti, Ragáj, Karancslapujtő, Szécsény, Dunaalmás, Gönyü, Bozsok, Ják, Rönök, Őriszentpéter, Rédics, Tótszerdahely, Bolhó, Zaláta, Majs, Hercegszántó, Katymár, Tompa, Mórahalom, Apátfalva

A nagy futás nem jönne létre a támogatók nélkül: JYSK, Oberon Trans Kft., Fejes Bt., azonban ha valaki még bármilyen segítséggel hozzá tudna járulni e kihívás végrehajtásához, azt szívesen fogadja Zipperer Viktor, elérhető a 06 (30) 686-72-31-as telefonszámon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.