- hirdetés -

Csütörtökön sebességmérési akció kezdődik. 24 órán át az országban az összes traffipaxot bevetik, sőt várták a javaslatokat is: hol ellenőrizzenek a rendőrök?

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 24 órás összeurópai sebességellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – hajt végre, melyhez 20 tagállam csatlakozott – írja a police.hu.

A kijelölt időszakban, április 16-án 6 órától április 17-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a TISPOL tagállamok többségében ellenőrzik a közlekedők sebességét.

Hazánkban a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz. A 24 óra során a műszerek részére több ellenőrzési helyet jelölnek meg, egy helyszínen legfeljebb 4 órán keresztül ellenőriznek majd. Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása.

Az eredeti német Blitzmarathon akcióhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is be szeretné vonni. Így javaslatokat vártak arra, hogy ezen időszakban hol legyen sebességellenőrzés.

A Békés megyei javaslatokat speedmarathon@bekes.police.hu -ra várták, más megyékre vonatkozó javaslatokat ezekre az elérhetőségekre várták, április 14-én 8 óráig.

A lakosság jelzései és a helyi adottságok, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka ismeretében a megyei rendőr-főkapitányságok jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat.

A javaslattevők közül az ellenőrzés bemutatására megyénként 10-10 főt a rendőrség meghív az ellenőrzések helyszínére. A meghívottak e-mailben kapnak tájékoztatást a részletekről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.