- hirdetés -

A harmadik helyen álló csapatot sikerült nagy bravúrral legyőznie az NB III-as focicsapatnak.

Orosháza FC – Bölcskei SE 1 – 0 (1 – 0)

NB III-as bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Orosháza, 100 néző.
Vezette: Gyarmati II. T. (Bornemissza, Mohos).

Orosháza: Bordás – Gulyás, Kerekes, Szabó N., Sajti – Bozsóki, Szűcs D. – Libor (Baranyai, 62.), Juhász, Füredi (Balázs, 84.) – Ferenczi (Kránitz, 77.)
Játékos-edző: Makra Zsolt

Bölcske: Csoknyai – Hajdók, Ledneczki, Agócs, Szalánczi – Blatt, Laták (Miskovicz, 38.) – Budai (Nagy D., 72.), Tóth J., Szili – Tóth T.
Edző: Buzás Attila

A vendégek léptek fel támadólag, a 4. percben Tóth Tibor ígéretes helyzetben 16 méterről mellé lőtt. Negyedóra után kiegyenlítetté vált a játék, a küzdelem többnyire a két tizenhatos között folyt. A 16. percben Szűcs 18 méterről tesztelte Csoknyait, röviddel később pedig a vezetés is megszerezte az OFC, miután egy kontratámadás végén Füredi remek labdáját Ferenczi bombázta 15 méterről a hosszú alsó sarokba, 1–0.

A 29. percben Juhász 23 méteres szabadrúgása jelentett még veszélyt, amit szögletre tenyerelt a vendégkapus.

A fehérmezes orosháziak nagyot küzdöttek, meg is lett az eredménye (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A fehérmezes orosháziak nagyot küzdöttek, meg is lett az eredménye (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második félidőben nagy erőkkel támadott a vendégcsapat, Bordás bravúrjaira volt szükség ahhoz, hogy tarthassa a kedvező eredményt az Orosháza. A hazaiak apróbb szabálytalanságokkal igyekeztek tördelni a játékot. Makra edző a rutinos Baranyait is bevetette az eredmény tartásának érdekében, ami végül sikerrel járt.

A végén felforrósodott a hangulat, a vendégek nehezen viselték a sikertelenséget: a 86. percben egyik vezetőjüket, nem sokkal később Tóth Tibort állította ki Gyarmati Tibor, mindkettőt a személyét ért sérelemért.

Az egész hazai csapat hozzáállása dicséretet érdemel, de Bordás kapus bravúrjai nélkül aligha jött volna össze a győzelem.

Jók: Bordás (a mezőny legjobbja), Gulyás, Füredi, Juhász, Ferenczi, ill. Budai, Szili, Tóth J.

Makra Zsolt: – Hét közben egy futsal-mérkőzésre sem tudtunk volna kiállni, ma pedig legyőztük a bajnokság harmadik helyen álló csapatát. Orosházi futball én így szeretlek!

Buzás Attila: – Gratulálok a hazai csapatnak, megérdemelték a győzelmet, nekünk pedig sokat kell javulnunk. Ezt a játékvezetőt többé nem szeretnénk látni.

Az Orosháza FC április 18-án a másik megyei alakulat otthonában vendégszerepel, Gyulán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.