- hirdetés -

A horgász a mondás szerint türelmes ember. Erre a közmondásos türelemre szüksége is volt az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület tavaszváró horgászversenyén indulóknak, mert dacára a pénteki telepítésnek, csak nagyon ritkán rezdültek a kapásjelzők.

Az egyesület alelnöke, Hering Zoltán tájékoztatta az OrosCafét a versenyről.

– 35 versenyző nevezett, ami egy kicsit sok, hisz itt a gyopárosi déli tavon véges a kialakított horgászhelyek száma. A sorsoláskor először ezeket a kialakított helyeket sorsoltuk ki. Előnyt élveztek az egyesület azon tagjai, akik az egy héttel ezelőtti horgász környezetvédelmi napon is részt vettek. Összeszedtük a tavak körül a szemetet, ahol még TV készüléket is találtunk – úgy gondolom, ezt nem a horgászok dobták oda – kimeszeltük a halőr házat, stb. Most az akkor aktív tagok húzhattak először. A végére maradt horgászok ott ültek le versenyezni ahol sikerült. A halfogás tekintetében igyekeztünk biztosra menni, pénteken telepítettünk a tóba három mázsa pontyot, kb. két kilós egyedsúlyban.

Vojtek Edit lett a legeredményesebb hölgy versenyző (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Vojtek Edit lett a legeredményesebb hölgy versenyző (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Hét órakor kezdődött az etetés, horgászás, de az élénk délkeleti szélben csak elvétve álltak kötélnek a halak. Szinte mindenki a fenekező módszert választotta, legtöbben feeder bottal igyekeztek  halat fogni. Ahogy ilyenkor szokásos, a csalik teljes arzenálját felvonultatták a pecások, de ha a hal nem eszik, akkor nem eszik.

Végül azért sokan fogtak, akik pedig nem, azok is jó társaságban, kedvenc szenvedélyüknek hódolva tölthették ezt a szép, napsütéses délelőttöt.

Eredmények:

1. Sin Péter, 6,92 kg
2. Kovács Balázs 3,98 kg
3. Bányai Attila 3,97 kg
4. Bánszki Mihály  3,4 kg
5. Farkas Antal 2,6 kg
6. Vojtek Edit 2,47 kg (legeredményesebb hölgy versenyző)
7. Gojdán István 1,98 kg
8. Hézer Sándor 1,78 kg
9. Török Tibor 1,75 kg.

A legnagyobb halat Farkas Antal fogta, a zsákmány egy 2,6 kg-os ponty volt.

A versenyzők által elért össz. fogás : 31,62 kg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.