- hirdetés -

Több mint húsz szigetelt ház érkezett az orosházi menhelyre – ezúttal is összefogással valósult meg a fejlesztés.

A kutyaházak hiánya nem új probléma az orosházi Szikhát menhelyen. Jelenleg is mintegy kétszáz ebről gondoskodnak az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület által működtetett állatotthonban. Ahogy mindenhol, itt is minden kutyának szüksége lenne menedékre, egy kuckóra, ahol meghúzhatja magát.

A napokban 23 új kutyaotthon érkezett Szikhátra a Projekt Pusztahunde német partneregyesület és a Busa Péter nevével fémjelzett orosházi Pet-Bau Kft. önzetlen segítségével.

Összesen 23 új kutyaházzal gazdagodott az orosházi menhely (Fotó: orosházi állatvédők)
Összesen 23 új kutyaházzal gazdagodott az orosházi menhely (Fotó: orosházi állatvédők)

– Mindent megteszünk azért, hogy egy kutyának se kelljen fedél nélkül élnie. A feladat nem egyszerű, hiszen a kutyaházak gyorsan elhasználódnak. A most kapott szigetelt, zsindelyes, magas lábakon álló, rágás elleni védelemmel ellátott házak nagy segítséget jelentenek menhelyünknek, de várjuk a további felajánlásokat is. Ha van feleslegessé vált kutyaházuk, szívesen vesszük – mondta el Pusztai Ilona telephelyvezető.

A fedél nélküli, árva állatok megmentését célul kitűző orosházi egyesület internetes oldalán tájékozódhattok a gazdára váró kutyákról, kövessétek az egyesületet a Facebookon is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.