- hirdetés -

A hétvégén két Bozsik-tornát is rendeztek Orosházán – a helyi gyerekek remekül helytálltak.

Három megye (Békés, Csongrád, Bács-Kiskun) legjobb csapatai versengtek vasárnap az OMTK-ULE gyopárosi bázisán. A délelőtti kiemelt Bozsik-tornán mindkét korosztályban (U11, U13) megyénként két csapat érdemelte ki a részvételt. A megmérettetésre a helyiek mellett Kecskemétről, Bajáról, Hódmezővásárhelyről, Szegedről és Békéscsabáról érkeztek együttesek, melyek körmérkőzések formájában küzdöttek meg a program idei második fordulójában.

– A Bozsik-program mérkőzésein nem történik eredmény nyilvántartás, de az azért elmondható, hogy minden meccsen döntetlen körüli eredmény született. Ez mutatja, hogy a csapatok tudása közel hasonló. Az orosházi gyerekek remekül helytálltak mindkét korosztályban – tudtuk meg Tóth-Kása Sándor klubelnöktől.

A piros mezes orosháziak küzdelmes meccseken bizonyították: ott a helyük a legjobbak közt (Fotó: Vági Kata)
A piros mezes orosháziak küzdelmes meccseken bizonyították: ott a helyük a legjobbak közt (Fotó: Vági Kata)

Délután alközponti tornával folytatták, az OTP Bank Bozsik-program U13/U11-es rendezvénye zajlott a füves és műfüves pályákon. Itt a környékbeli települések korosztályos csapatai játszottak. Az ULE mindkét korosztályban az eggyel fiatalabb korosztályú labdarúgóit versenyezteti, ennek ellenére a hazai srácok minden mérkőzésen domináltak.

A nap során több száz ifjú labdarúgó focizott Orosházán, akik közül a legjobban teljesítőket oklevéllel jutalmazták a torna szervezői. A Magyar Labdarúgó Szövetség és a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség helyszínen megjelent vezetői elismerősen nyilatkoztak az orosházi tornákról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.