- hirdetés -

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 19. fordulója keretében a harmadik helyezett Dabas otthonába látogatott vasárnap az OFC, amely lelkes, fegyelmezett játékkal, a forduló meglepetését szolgáltatta azzal, hogy mindhárom pontot elhozta.

FC Dabas – Orosháza FC 2–3 (1–2)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Dabas, 150 néző

Vezette: Móri (Makkosné Petz Brigitta, Bertalan)

Dabas: Scheilinger – Dévai, Molnár Z., Tóth M., Lázár (Gáspár, 64.) – Lanczkor (Geiger, 74.), Hollauer, Szkunc, Zsíros – Csák (Bozsik, 74.), Takács
Edző: Honti József

Orosháza: Könyves – Kerekes, Szabó N., Makra, Sajti – Füredi, Bozsóki – Libor (Kránitz, 70.), Styecz (Szűcs, 86.), Juhász – Nikolics (Gulyás, 91.)
Játékos-edző: Makra Zsolt

Gólszerző: Szkunc (16.), Bozsik (90.), ill. Szabó N. (15.), Füredi (27.), Libor (66.)

Az Orosháza rendkívül fegyelmezetten és bátran kezdte a mérkőzést, aminek a 15. percben meglett az eredménye. Egy baloldali szabadrúgást Makra ívelt a kapu elé, ahol a nagy kavarodásban Szabó Norbert pöckölte a labdát egy lépésről a hálóba, 0–1. Nem sokáig örülhettek a vendégek, mert egy percen belül érkezett válasz. Lanczkor jobboldali lapos beadását Szkunc passzolta az ötösről a hosszú sarokba, 1–1. A bekapott gól nem törte meg a vendégek lendületét, akik hamarosan újra vezettek. A 27. percben jobboldali szöglet után a dabasi védők röviden szabadítottak fel, a labda Füredi elé került, aki tolt rajta egyet és 20 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 1–2.

Szünet után nagyobb sebességre kapcsolt a támadólag fellépő hazai alakulat. A 60. percben az ex-orosházi Csák hagyott ki ziccert, majd a 62. percben Könyves védett óriási bravúrral. Érett az egyenlítés, ehelyett azonban a 66. percben váratlanul újabb vendégtalálat született. Styecz vívott meg sikerrel egy párharcot, birtokba vette az előre ívelt labdát, majd önzetlenül passzolt a még kedvezőbb helyzetben lévő Libor elé, aki pár lépésről bebelsőzte azt Scheilinger kapujába, 1–3. A hátralévő időben a Pest megyei gárda igyekezett elkerülni a blamázst. Nagy erőkkel rohamozott, de a vendégek jól megszervezték a védelmüket, így a csereként beálló Bozsik már csak szépíteni tudott a 90. percben, miután 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2–3. A 94. percben még a kapufa is az orosháziakkal volt!

Jók: Molnár Z., Takács, Szkunc, ill. Füredi, Szabó N., Juhász, Nikolics, Libor.

Honti József: – Szomorúan gratulálok a vendégcsapatnak.

Makra Zsolt: – Óriási csapatmunka, nagyszerű siker.

Az Orosháza FC március 28-án hazai környezetben fogadja a Baja csapatát, 15 órás kezdéssel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.