- hirdetés -

Sikeresen indult az idei év a Semiramis Orientális Tánciskolának. Versenyeken remekelnek, fennállásuk 10. évfordulójára pedig gálával készülnek.

A hastáncosok különdíjasak lettek a IX. Holdfény lányai páros és csoportos nemzetközi hastáncversenyen, még február végén. Legutóbb március 14­-én arattak sikert a Yalla! III. Szegedi Országos Hastáncversenyen. A táncosok 5 csoport és 3 szóló kategóriában indultak, minden eddiginél több tánccal léptek fel, amit rengeteg munka, próba és felkészülés előzött meg.

Csoportban ezüst minősítést kapott: Amar duó fátylas dobos koreográfiája (Molnárné Bihari Gyöngyi­, Szabó Veronika), a Benat Al Amar duó tangó (Kiss Andrea, ­Buri Bettina), Queen of the fantazy legyezőfátylas koreográfiája (Horváth Kriszta, Buri Bettina, Szabó Veronika, Molnárné Bihari Gyöngyi, Kmetykóné Molnár Márta) és a Gipsy rose cigánytánca (Berczely Jánosné, Kmetykóné Molnár Márta, Horváth Kriszta, Tóthné Molnár Tímea, Molnárné Bihari Gyöngyi, Szabó Veronika).

Csoportban bronz minősítéssel zárt: a Semiramis csoport görög popja (Szépné Demkó Ildikó, Takács Beáta, Tódor Klaudia, Czenéné Zsolnai Irén).
A szólisták is kivívták a zsűri elismerését, Buri Bettina és Molnárné Bihari Gyöngyi ezüst, Kiss Andrea, a tánccsoport vezetője profi kategóriában 100 %-­os pontozással arany minősítést szerzett, egyúttal meghívást kapott a versenyt követő gálaműsorban történő fellépésre.

– Minden verseny hatalmas lehetőség a csoport bemutatkozására, függetlenül a helyezésektől, egy tapasztalatszerzés, kamatoztatva mindenképpen a tánctudás, a tartás, a nőiesség fejlődést jelenti. A munka, a tanulás folytatódik, már a következő, kecskeméti és budapesti országos hastáncversenyre készülünk és a fellépésekre is. Természetesen a 10. évfordulót nagyszabású gálával szeretnénk megünnepelni – tudtuk meg a csoport vezetőjétől, Kiss Andreától.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.