- hirdetés -

A Veszíts el egy könyvet! elnevezésű játék hetedik születésnapjához kapcsolódóan március 20-án, pénteken 16 órától egy flashmob-jellegű (nem szervezett) közös felolvasást és könyvelhagyást szerveznek a főtéren, az üvegkörtefánál.

– A részben spontán eseménybe bárki bekapcsolódhat, akinek kedve van egy közös, tízperces hangos olvasáshoz, a véletlenül arra járók számára is tudunk majd könyvet biztosítani – tudtuk meg a városi könyvtár vezetőjétől, Buzai Csabától. – A közös olvasás után mindenki „elveszítheti” a könyvét, hogy azt valaki más megtalálhassa és elolvashassa. Ezt követően, levezetésképp az Orosházi Moly Galeri (OMG!) találkozójára várunk szeretettel mindenkit a könyvtár olvasótermébe.

A könyvelhagyó hétvégén nyerni is lehet, mégpedig az Alexandra Kiadó és Könyváruházak 50 ezer forint értékű könyvcsomagját.

Mint ismert, orosházi kezdeményezés nőtt országossá ezelőtt hét évvel. Az olvasás-népszerűsítés egyik eszközeként indították útjára, idén 16 könyvtár vesz részt a nagy könyvelhagyó hétvége programjaiban, március 20-tól 22-ig.

Így kell könyvet elhagyni!

  • Keressünk a polcon egy olyan könyvet, amit szívesen ajánlanánk másoknak, de mégsem törik össze a szívünk, ha elhagyjuk.
  • Regisztráljuk (http://veszitsel.konyvtar.hu/), ragasszuk bele az így kapott elveszítési nyilatkozatot.
  • Veszítsük el a könyvet bárhol, ahol sok ember megfordul.
  • Ha szerencsénk van, a könyvet olyasvalaki fogja megtalálni, aki az említett oldalon jelzi is a megtalálást.
  • A megtaláló később ugyancsak elveszítheti a könyvet, és így tovább, és így tovább…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.