- hirdetés -

A tavaszi harmadik fordulót rendezték az NB III-as labdarúgó bajnokságban. Az OFC a fővárosi REAC csapatát fogadta a Mátrai-stadionban. A 8 ifjúsági játékossal felálló Orosháza súlyos egyéni hibákból az első félidőben önmagát „verte meg”.

Orosháza FC–Rákospalotai EAC 0 – 4 (0–3)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Orosháza, 150 néző.
Vezette: Brezovai (Török S., Lászlai).

Orosháza: Bordás – Kerekes, Szabó N., Gulyás, Sajti – Füredi, Szűcs (Machó, 65.) – Styecz, Juhász, Kránitz (Libor, 28.) – Nikolics (Könyves, 70.).
Játékos-edző: Makra Zsolt.

REAC: Changelija – Balázs, Szlezák, Kollár, Baranyai – Lászka, Nagy I. (Grót, 85.), Perendics, Pfister (Olay– Pálmai, Csiszár. Csere: Kőhalmi, Grót, Emperger, Borsos, Olay, Fézler, Dinka.
Edző: Dzurják József.
Gólszerző: Kollár (7., 24 – mindkettőt 11-esből), Perendics (21.), Olay (81.). Kiállítva: Bordás (69.).

Hamar hátrányba került az OFC, miután Kránitz már a 7. percben büntetőt érően rántotta le ellenfelét a tizenhatoson belül. A 11-est Kollár váltotta előnnyé, aki a kapu bal alsó sarkába vágta a labdát, 0–1.

Védekezésre kényszerült az OFC, de így sem kerülhette el az újabb gólokat. A 21. percben egy védőkről lepattanó labdát Perendics lőtt 10 méterről a léc alá, 0–2.

Nem sokkal később, a 24. percben Styecz buktatta a vendégek csatárát a büntető területen belül, az újabb tizenegyest Kollár ismét a kapu bal oldalába helyezte, 0–3.

Az első félidőben súlyos egyéni hibák végett, magát hozta reménytelen helyzetbe az OFC (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Az első félidőben súlyos hibák végett, magát hozta reménytelen helyzetbe az OFC (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A 69. percben egy ártalmatlan szituációban az egyik vendégjátékos elesett a tizenhatoson belül. A játékvezető óriási meglepetésre tizenegyest ítélt és Bordás kapust kiállította, noha a két labdarúgó között nem volt kontaktus. Kollár harmadik büntetőjét a frissen beállt Könyves bravúrral kiütötte.

A 81. percben bal oldali beadást a csereként beállt Olay pöckölte 3 lépésről a hálóba, 0–4.

Az első félidőben súlyos egyéni hibák végett, saját magát hozta reménytelen helyzetbe az OFC. A szünet után összeszedettebbé vált a hazai gárda, de egy elhibázott játékvezetői döntés újból visszavetette az amúgy is önbizalomhiányban szenvedő, nyolc junior korú játékost felvonultató hazai csapatot.

Makra Zsolt: – Fiatal, lelkes csapatunk az első félidőben kapitális hibákat vétett, de a második játékrészben sikerült javítanunk.
Dzurják József: – Meghatározta a mérkőzést a gyors vezetés, és az első félidőben sikerült eldöntenünk a három pont sorsát.

Az Orosháza FC március 22-én Dabason lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.