- hirdetés -

Összefogtak az orosházi kistérség települései – közösen biztosították, hogy a felújított mentőállomáson minden bútor meglegyen, amire szüksége lehet a mentősöknek.

11 milliárd forintot fordított a hazai sürgősségi ellátás fejlesztésére az Országos Mentőszolgálat. Ebből az európai uniós forrásból országszerte mentőállomásokat építettek, illetve újítottak fel. Az orosházi mentőállomás negyvenéves épületét is korszerűsítették – tavaly augusztusban volt az ünnepi átadó, akkor egy új esetkocsit is kaptak mentőseink.

A mentőállomáson közel 60 millió forintos beruházást és dinamizálást hajtottak végre, de a pályázati forrás a bútorokat már nem foglalta magába, ezért fogott össze az orosházi kistérség, a települések lakosságarányosan támogatták az állomás bebútorozását– tudtuk meg Fejes Róbertné társulási elnöktől.

A kistérség települései összesen 791 ezer 419 ezer forinttal támogatták a célt, ebből Orosháza 387 ezer forintos támogatást vállalt magára, a város képviselő-testülete döntése értelmében.  Kovács Tibortól, a mentőállomás vezetőjétől megtudtuk, a forrásból megvásároltak minden szükséges eszközt az állomásra, foteleket, székeket, heverőket és konyhabútort is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.