- hirdetés -

A listavezető gödieket egyedüliként legyőző Kispest otthonába látogattak az orosházi kézilabdás lányok. Mondanunk sem kell, nem nekünk állt  a zászló.

Kispesti NKK – Oxxo Energy ONKC 26 – 19 (10 – 8)

NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Budapest, 150 néző.
Vezette: Altmár – Horváth

Orosháza:DÖMÉNY-VERESS – Elhardt 1, ZVOLENSZKI, BALOGH, Kaposvári 1, Mikó 3, ANTAL 6. Cs.: Fodor – Dancsó 3, Domokos 1, Giocel, Nagy, KOVÁCS 3, Nyakó, Kránitz, Molnár.
Edző: Bárány Zsolt.

A Kispest legjobb dobói: Kosik 6, ill. Vadász és Roszinszki 3-3 góllal.

Kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 5/3.

Kissé idegesen, feszülten kezdett minkét csapat. A hazaiak szerezték meg a vezetést a 3. percben, de két minutummal később már 2-2-t mutatott az eredményjelző. Fej-fej mellett haladtak a csapatok. Sok hiba és kevés gól jellemezte az első játékrészt. A kevés gól nagyban köszönhető a betegség után visszatérő Dömény -Veress Zsuzsának, aki remek teljesítményt nyújtott az orosházi kapuban. A félidő közepén átvette a vezetést a vendég orosházi gárda (12. p. 3-5). Sajnos tiszavirág életű volt a vezetés, hat perccel később már a Kispest vezetett kettővel. Mindkét csapat igyekezett a védelmét összerakni. Ez a hazaiaknak sikerült jobban, így ők mehettek kétgólos előnnyel szünetre.

3 – 1-es kispesti rohammal kezdődött a második félidő, de még ekkor is jól tartotta magát az orosházi csapat. Sajnos támadásban egyre többet hibáztunk. A kispestiek kapusa mintha megbabonázta volna lányainkat. Sorra maradtak ki az „egy az egyben a kapussal” ziccereink, aminek következtében egyre jobban nyílt az olló, nőtt a hazaiak előnye. A sok kihagyott helyzet és a hazai vezetés kicsit görcsössé is tette az orosháziak játékát. Nagyon sok technikai hibát vétettünk, ezeket pedig büntették a hazaiak, akik a második félidei játékot tekintve végül megérdemelten tartották otthon a két bajnoki pontot.

Bárány Zsolt: – Egészen sokáig jól tartottuk magunkat. Sajnos a sok kihagyott ziccer és technikai hiba megbosszulta magát. Örömre ad okot viszont, hogy több junior korú játékosom is meghatározó teljesítményt képes nyújtani a felnőttek közt is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.