- hirdetés -

Első tavaszi idegenbeli fellépésén, egy félidőn keresztül tisztesen helytállt az Orosháza FC NB III-as labdarúgó-csapata. A szünet utáni figyelmetlenség, illetve gyors kiállítás azonban alapjaiban pecsételte meg a sárga-feketék helyzetét, a tabella második helyén álló Kozármislennyel szemben.

Kozármisleny FC–Orosháza FC 6 – 0 (0–0)

NB III-as bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Kozármisleny, 150 néző.
Vezette: Mód (Radák, Nagy A.).

Kozármisleny: Sólyom – Pókos (Cziráki, 46.), Gajág, Lantos, Kocsis – Kovács T., Lauer (Kirchner, 74.), Beke, Nagy E. – Nagy M. K., Puskás (Schmidt, 67.)
Edző: Németh Zsolt.

Orosháza: Könyves – Bozsóki, Szabó N., Makra, Sajti – Füredi, Ferenczi – Styecz, Juhász (Tóth L., 77.), Kránitz (Libor, 59.) – Nikolics. Játékos-edző: Makra Zsolt.

Gólszerző: Gajág (46.), Beke (53.), Makra (56. – öngól), Lauer (58.), Lantos (81.), Nagy M. K. (84.). Kiállítva: Ferenczi (47.).
A múlt heti váratlan maglódi veresége után paprikásan kezdett a Misleny, amely az első 10 percben kapujához szegezte az Orosházát. Ekkor azonban egy kontra végén Nikolics kiugratásával Kránitz tört kapura, lövése azonban elakadt Sólyomban. Negyedóra elteltével hagyta ki az első komoly lehetőségét a hazai csapat, amikor is kapu előtti kavarodás végén Kovács Tamás 5 méterről lőtt Könyves kapusba. A folytatásban is többet birtokolta a labdát a hazai együttes, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A legnagyobb helyzet a 41. percben maradt ki, amikor Nagy Mihály Krisztián tizenhatos sarkáról elvégzett szabadrúgását öklözte a mezőnybe Könyves.

Rosszul indult a második félidő a vendégek számára, hiszen már az első támadásból gólt kaptak. A 46. percben egy jobb oldali beadást Gajág passzolt a hálóba (1–0), ráadásul röviddel ezután Ferenczit ütésért kiállította a játékvezető.

Sajnos ezt már nem bírta el a megfiatalított vendégcsapat. Az 53. percben Beke a térfél közepén szerzett labdával sorra cselezte ki a vendégvédőket, és 10 méterről a rövid sarokba lőtt, 2–0.

Három minutával később egy beadásba Makra balszerencsésen lépett bele, és a labda a lábáról a kapufát érintve jutott saját kapujába, 3–0.

Az 58. percben újabb gólnak örvendezhettek a hazai szurkolók: ezúttal Lauer 28 méteres lövése bombaként vágódott a léc alá, 4–0.

Továbbra sem álltak le a házigazdák, szinte folyamatosan ostromolták az OFC kapuját. A 81. percben szöglet után Lantos csúsztatta a hosszú sarokba a labdát, 5–0,

Újabb három perc múlva Nagy Mihály Krisztián cselezte magát tisztára, és az ötös sarkáról megadta a kegyelemdöfést, 6–0.

Az első félidőben jól tartották magukat a vendégek, de a szünet utáni események döntő befolyással bírtak.

Németh Zsolt: – Egy sportszerű ellenfelet tudtunk legyőzni. Nehéz mérkőzésre számítottunk, amit az első félidő igazolt, a kiállítás után azonban újítani tudtunk.

Makra Zsolt: – A második félidőben tíz perc alatt „kivégeztük magunkat”. Hibáinkat könyörtelenül megbüntette az ellenfél.

Az Orosháza FC március 14-én hazai környezetben fogadja a REAC csapatát, 14.30 órai kezdéssel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.