- hirdetés -

Száztizenegy gyermek farsangozott – fergeteges hangulat uralkodott péntek délután a művelődési házban.

A Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat (GYIÖK) és a művelődési központ már évek óta szervez városi farsangot, hogy az általános iskolák télűzőin bemutatott legjobb produkciókat ismét előadhassák a diákok.
Február 27-én délután a református iskola három osztálya és a Székács evangélikus iskola egy osztálya állt színpadra. Többszörös programütközés végett idén csak e két intézmény képviseltette magát a városi rendezvényen.
A táncé volt a főszerep a városi farsangon Fotó: Kecskeméti Krisztina
A táncé volt a főszerep a városi farsangon (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina
 A 81 általános iskolás diák összesen négy produkciója mellett a Candy Dance Crew 30 kis táncosa is fellépett. Az iskolás farsangi produkciókat négytagú zsűri is értékelte: Kiss Márta a gyermekkönyvtár munkatársa, Szikoráné Dénes Katalin művelődésszervező, Ravasz Melinda és Megyeri Dávid a GYIÖK képviseletében. Két produkció nevezett be a versenyre, a bírák szerint az evangélikus iskola 5. b osztályának Rókamese című mesés-zenés-táncos jelenete volt a legjobb, amelyet osztályfőnökük és felkészítőjük, Celuskáné Csepregi Alícia tanított be a gyerekeknek.
A református iskola 4. c osztályának Evolution of dance című előadását a második hellyel jutalmazta a zsűri, a különböző zenei korszakok slágerei között szörföző táncos válogatást osztályfőnökük és felkészítő tanáruk, Nagyné Rátódi Erika tanította be. A református iskola másik két osztálya, az 5. a és a 7. a osztály nem nevezett a versenyre, produkcióikkal viszont emelték a délután jó hangulatát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.