- hirdetés -

Persze nem könyvet. Mert ahhoz olvasni is tudni kell, ahhoz meg nyilván nincs esze a Mélyen Tisztelt Tolvajnak. De az ott dolgozók táskáját lenyúlni. Na, az megy.

A normális ember azért megy könyvtárba, hogy kölcsönözzön, olvasson, zenét hallgasson, művelődjön. De van aki azért, hogy lopjon.

Két hónap alatt két női táska. Ez a zsákmánya a városi könyvtár tolvajának. Két ott dolgozó könyvtáros hölgy táskáját vitte el valaki, akinek úgy tűnik nem csak intelligenciája, de félelem érzete sincs. Mint kiderült, a könyvtárosok az információs pult mögött tartották a táskájukat. Ott dolgoznak, onnan szolgálják ki az olvasókat. Nyilván nem viszik el egy zárt helyre, a könyvtár nem az a hely, ahol félteni kellene az értékeket. Legalábbis eddig azt hittük.

Mélyen Tisztelt Tolvajunk egyértelműen a táskára ment, hiszen az asztalon lévő mobiltelefonhoz hozzá sem nyúlt. Kihasználta, amíg a könyvtárosok elmennek a pultból, nyilván valakinek segíteni egy-egy kötet megtalálásában. Egy határozott lépés a pult mögé, táska megragad és köszönés nélküli távozás. Már ez utóbbi is oltári bunkóság, hiszen minden normális embert megtanítanak a szülei kiskorában, hogy köszönni kell távozáskor is. Persze ez alól „felmentést adhat”, ha valaki ellop valamit, ezért a sietős távozás.

De a lopásra, na arra nincs felmentés

A két táskában volt pénz, minden egyéb női holmi és az összes személyes irat. Ez utóbbi meg pláne idegesítő, mindet pótolni kell, ami nem kevés idő és pénz. Na meg bosszúság. És nem is biztos, hogy a lopás volt a legrosszabb az egészben. Hanem a bizalom elvesztése, hogy már a könyvtárban is lopnak.

A könyvtárosok azt mondják, van tippjük ki tehette, de bizonyítani nem tudják. Eddig kétszer volt náluk, mindkétszer eltűnt egy táska. Persze könyvet nem vitt magával, mert azt olvasni kell ugye. A rendőrségen azért feljelentést tettek, hátha.

Mi meg csak remélni tudjuk, hogy a Mélyen Tisztelt Tolvaj soha a büdös életbe nem teszi be a lábát többé a könyvtárba. Ha már a könyvek úgysem érdeklik, legalább a táskák maradjanak meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.