- hirdetés -

Rosszul indult, jól zárult a 2014-es év az Alföldi Kohászati és Gépipari Zrt-nél, jelentősen növelték a kapacitást, és 15 fővel a munkavállalók létszámát is.

A nagysebességű vasúti szerelvényekhez alkatrészeket gyártó AKG vezérigazgatója, Gál Imre az Orosháza legnagyobb adózói számára rendezett ebéden elmondta, folyamatosan beszállítottak az Alstom vasúti járműgyártó cég lengyel és francia gyárainak, így a kapacitáshiányt gyorsan meg kellett oldani.

– Három darab Okuma megmunkáló központot, CNC esztergát vásároltunk, hogy a partnerek igényeit teljesíteni tudjuk. Ez sikerült, így 2014 második felétől az AKG-nak minden eddiginél nagyobb árbevétele és nagyobb nyeresége lett – emelte ki Gál Imre.

Az 1600 Celsius fokon megolvadt acélból készülnek az AKG öntödéjében a vasúti járműalkatrészek atchív fotó: Rosta Tibor
Az 1600 Celsius fokon megolvadt acélból készülnek az AKG öntödéjében a vasúti járműalkatrészek (archív fotó: Rosta Tibor)

A vezérigazgató hozzátette, a létszám 15 fővel nőtt az elmúlt évben a korábbiakhoz képest, így a cég jelenleg 190 embert foglalkoztat. A legfőbb cél pedig jelenleg az, hogy a létszámot és a meglévő gépállományt is megőrizzék, ehhez elengedhetetlen a versenyképesség megőrzése. – Ígéretes piac a General Electric turbina alkatrészeinek gyártása. Az egyiptomi piacot illetően viszont még nincs döntés arról, hogy magyar vagy kínai lesz a beszállító – említette a vezérigazgató a húzódó projektet, melyben az AKG a Ganz Motorral közösen verseng.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.