- hirdetés -

A Területfejlesztési Operatív Programon keresztül Békés megyébe mintegy 58 milliárd forint jut fejlesztésekre a következő időszakban.

Az önkormányzatokat arra sarkalják, hogy összehangoltan használják fel ezt a keretet és használják ki ezt a történelmi lehetőséget – hangzott el csütörtökön Orosházán. A megyei önkormányzat vezetői egy 8 állomásos road-show keretében érkeztek városunkba, többek között a 2014-2020-as pályázati időszakra vonatkozó aktuális információk megosztását is vállalva. A járás önkormányzatainak vezetői mellett civil szervezetek, egyházak képviselői is jelen voltak. Simonka György országgyűlési képviselő jelenlétével is hangsúlyt adott annak a közös felelősségnek, amellyel a települési vezetők a megye egészének fejlődéséért tartoznak.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a 2014-2020 közötti időszakban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Békés megyébe 57,94 milliárd forint érkezhet. A megyében működő minden önkormányzatnak érdeke, hogy ebből a keretből minél több forrást tudjanak lehívni.

Zalai Mihály, a közgyálés elnöke a road-show orosházi állomásán (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Zalai Mihály, a közgyűlés elnöke a road-show orosházi állomásán (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Tavaly év végi kormányrendelet alapján az aktuális uniós pályázati ciklusban bizonyos pályázatok esetében az önkormányzatok nem vonhatnak be külsős cégeket a projektmenedzsmenti feladatkör ellátására. A megyei önkormányzatok kötelesek a fejlesztési projektek előkészítésében és megvalósításában részt venni, ha azt a települési önkormányzat kéri – mondja ki a rendelet. Ennek a változásnak az előkészítését is célozta a tájékoztató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.