- hirdetés -

Egy nő lett rosszul Csorváson az orvosi rendelőben rendelő előtt, az ott dolgozó orvos gyors volt és újraélesztette. A helikopter érkezett, mivel az esetkocsi személyzete éppen Orosháza főterén mentett életet.

Mozgalmas nap volt a február 12-e a mentősöknél. Kárász László megyei vezető mentőtiszt érdeklődésünkre elmondta, az egész megyében sok riasztást kaptak a mentőszolgálat munkatársai. Csütörtök délelőtt volt egy időszak, amikor szinte az összes autó úton volt, annyi bejelentés érkezett.

Orosházán a főtéren, a SPAR áruház mellett fél 10 körül egy idősebb hölgy esett össze az utcán. Hozzá az orosházi esetkocsit riasztották. A mentősök gyorsan kiértek, ellátták a hölgyet és bevitték az orosházi kórházba.

Szinte ezzel egy időben Csorváson, az orvosi váróban az Egészségház előtt esett össze  egy nő. Azonnal értesítették a mentőket, de mivel az orosházi esetkocsi éppen a főtéren dolgozott, és a környéken más esetkocsi sem állt rendelkezésre, így riasztották a szentesi mentőhelikoptert, közben pedig egy mentőautó is elindult a helyszínre Orosházáról.

Megtudtuk, hogy az orvosi rendelőben dolgozó Dr. Szénási Levente háziorvos azonnal megkezdte az újraélesztést, és sikerrel is járt. A kiérkező helikopter személyzete a beteg állapotát stabilizálta, majd a gyulai kórházba szállították.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.