- hirdetés -

Tanulmányi eredménytől és anyagi helyzettől függetlenül lehet pályázni az Erzsébet-program gyermektáboraira. A kistérségi gyermekjóléti szolgálat már be is nyújtotta pályázatát: száz hátrányos helyzetű gyermeket vinnének nyaralni Zánkára.

Újfajta tematikus nyaralási lehetőségek is várják idén a gyerekeket, például opera-, tájfutó és grafikai táborok, a már eddig is népszerű sport-, zenei vagy éppen lovas táborok mellett. Egyéni, egyesületi és intézményi pályázatokat is kiírtak, amelyekre január 19-től már lehet jelentkezni.

Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata két éve sikeresen pályázott a táborra, idén újra megpróbálja.
– Az Erzsébet tábor által minimális ráfordítással hatalmas élményt tudunk nyújtani a gyerekeknek, akik az ellátórendszerünkben vannak. Nagyjából hétezer forintból egy hetes táborban vehetnek részt, ott napi háromszori étkezést kapnak és rengeteg élményt, újdonságot. Az idén Zánkát jelöltük meg elsőként úti célunknak. A Balaton minden gyereknek vágyálma – osztotta meg a terveket Podmaniczkiné Szegi Katalin intézményvezető.

Az egyéni és csoportos pályázásra is március 20-ig van lehetőség, érdemes azonban sietni, mert a legnépszerűbb táborok tavaly néhány hét alatt beteltek. Pályázni, illetve annak lehetőségéről bővebben informálódni elektronikusan lehet, ide kattintva. Az Erzsébet-programot a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány valósítja meg, idén hét célcsoport részére hatvannyolc pályázatot hirdetett. A gyermekek táboroztatására hárommilliárd forintot fordít. Az Erzsébet-programról korábban itt írtunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.