- hirdetés -

Az előző évhez képest tavaly több forrás jutott munkahelyteremtésre. Több munkahely jött létre a térségben működő vállalkozások beruházási hajlandósága révén.

Nekik köszönhetően 2014-ben 11 nyertes munkahelyteremtő pályázat született, mely több mint 341 millió forintos forrás elnyerésével 157 új munkahely létesítésére biztosított lehetőséget.

Az orosházi munkaügyi kirendeltség kiemelt céljának tekinti, hogy hozzájáruljon a térség foglalkoztatási szintjének javításához.
– Feladatunk a munkáltatókkal történő mindennapos együttműködés, az üres álláshelyek feltárása, új munkahelyek létrehozásának támogatása, likviditási problémákkal küzdő vállalkozások segítése – sorolta Jankovné Héjas Katalin kirendeltség-vezető. – Alapfeladataink körébe tartozik továbbá az álláskeresők nyilvántartásba vétele, álláskeresési ellátások megállapítása, folyósítása, ügyfeleink közvetítése, képzésre irányításra.

Az elmúlt évben 4400 álláshelyre történt 7426 közvetítésből, 3908 zárult munkaerő felvétellel

– összegez a vezető. – Bérjellegű támogatást 198 munkáltatónak, 2607 elhelyezéshez nyújtottunk. Több mint 1,2 milliárd forintnyi támogatással segítettük álláskeresőink munkaerőpiacra jutását.

A kirendeltség az elhelyezkedési esélyek növelése érdekében 642 esetben nyújtott képzési támogatást, a tanfolyamok egy része a gazdaság által igényelt hiány szakképesítések megszerzésére irányult. A képzés befejezését követően az álláskeresők olyan szolgáltatásokat vehettek igénybe, mint az álláskeresési tanácsadás, munka- és pálya, vagy pszichológiai tanácsadás.

– Továbbra is célunk, hogy növeljük partnereink elégedettségét, szakszerű és rugalmas működéssel elősegítsük a munkaerő-piaci kereslet és kínálat összhangjának megteremtését – fogalmazza meg az idei célokat Jankovné.

2014-ben a nyilvántartott álláskeresők átlaglétszáma 2165 fő volt, november végén nyilvántartott álláskeresők aránya 10,1%, mely 1,5 százalékkal kedvezőbb, mint a megyei átlag. Összetételét vizsgálva a regisztráltak több mint fele nő, 34 százaléka legfeljebb alapfokú, 62 százaléka középfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, közel 4 százaléka diplomás.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.