- hirdetés -

Az ország negyedik legjobb csapatai orosháziak. A fiúknál hajszálon múlt a dobogó, de a lányok is kitettek magukért.

Nagy múltja van Orosházán a diákolimpiai részvételnek, több sportágban is remekül szerepelnek a városi iskolások. Az utóbbi években a kézilabdázók ismét jó eredményeket hoztak, és ez nem volt másként idén sem. A fiú és a lánycsapat Győrben küzdött január 23. és 25. között.

Egy gólon múlt a dobogó a fiúknál

A Pásztor István edző, testnevelő vezette együttes keretét az Orosházi FKSE-LINAMAR utánpótlás csapataiban is szereplő kézilabdázók alkották – írja részletes beszámolójában a férfi kézilabda klub honlapja.

A Táncsics a „B” csoportba került a győri Bercsényi Miklós Középiskola, a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és a balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium társaságában. A csoportküzdelmek pénteken délelőtt kezdődtek, majd szombat reggel folytatódtak.

Orosháza, Táncsics – Győr, Bercsényi 25-23 (11-13)
Az orosházi fiúk a második félidőben ledolgozták hátrányukat és a házigazda legyőzésével jó rajtot vettek a háromnapos viadalon.

Mezőkövesd, Szent László – Orosháza, Táncsics 24-25 (10-8)
Küzdelmes mérkőzésen ismét sikerült fordítani, az utolsó percekben három gólos hátrányból is tudott nyerni a Táncsics.

Orosháza, Táncsics – Balmazújváros, Veres 23-23 (11-13)
Utolsó csoportmérkőzésükön már egy döntetlen is elégnek bizonyult az orosházi fiúknak a csoportelsőséghez.

Az orosházi csapat: Soós Péter (edző), Jancsó Nándor, Szkaliczki Dániel, Kiss Alex, Bella Csaba, Nagy Attila, Zalai Csanád, Bánfi Viktor, Lipták Máté, Pásztor István (edző), Ravasz Tamás, Kristofóri Botond, Holló Alex, Zvolenszki Attila, Szilágyi József, Simon Boldizsár.
Az orosházi csapat: Soós Péter (edző), Jancsó Nándor, Szkaliczki Dániel, Kiss Alex, Bella Csaba, Nagy Attila, Zalai Csanád, Bánfi Viktor, Lipták Máté, Pásztor István (edző), Ravasz Tamás, Kristofóri Botond, Holló Alex, Zvolenszki Attila, Szilágyi József, Simon Boldizsár.

A „B” csoport győzteseként az Orosháza az „A” csoport második helyezettjével, a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Szakközépiskola csapatával játszhatott az elődöntőben a döntőbe jutásért.

Orosháza, Táncsics – Balatonfüred, Lóczy 27-38 (13-18)
A Táncsics együttese nem volt egy súlycsoportban a fürediekkel, így vasárnap délelőtt a bronzéremért küzdhettek a másik elődöntő vesztesével, a mezőkövesdi csapattal.

Mezőkövesd, Szent László – Orosháza, Táncsics 21-21 (12-7) hétméteresekkel: 32-31
A rendes játékidőben nem bírt egymással a két csapat, ezért hétméteres-párbajra került sor, ahol drámai csatában a kövesdi együttesnek kedvezett a szerencse, így az Orosháza lemaradt a dobogóról és a negyedik helyen végzett.

Pásztor István edző: – Nagyon szép eredményt értünk el, méltóan képviseltük iskolánkat és egyesületünket. Nagyot küzdöttek a fiúk, bízom benne, hogy még lesz folytatása ennek a hagyománynak. Köszönjük az iskola és az egyesület támogatását.

A lányok a nehéz mezőnyben is nagyot küzdöttek

A gimnázium női csapatánál az OXXO Energy NKC korosztályos csapataiban edződő lányokból alakult meg az iskolai csapat. Összeszokottság és küzdeni akarás jellemzi őket, mindig a győzelemre törnek. A lányoknál a nevelőegyesület az NB I/B-ben szerepel, a diákolimpián viszont többségében NB I-es klubok utánpótlás játékosai alkották az ellenfelek kereteit. A Fradi (Bp. Telepy) ellen különösen jól játszottunk és magabiztosan győztünk. A többiekkel szemben azonban kijöttek a fizikai adottságok, erősebbek voltak nálunk, de például a Vác elleni bronzmérkőzés első félidejét hozni tudtuk – írja a klub hivatalos oldala.

A negyedik lány csapat. Állók: Markos Mercédesz, Szöllősi Dalma, Szöllősi Stella, Molnár Imola, Szűcs Dalma, Balogh Vanessza, Vajgel Alexandra,  Zvolenszky Nóra, Ádász Diána, Marton Richárd edző. Guggolók: Szaszkó Szabina, Horváth Dorina, Kránitz Gréta, Kónya Kinga, Zvara Bianka
A negyedik lány csapat. Állók: Markos Mercédesz, Szöllősi Dalma, Szöllősi Stella, Molnár Imola, Szűcs Dalma, Balogh Vanessza, Vajgel Alexandra, Zvolenszky Nóra, Ádász Diána, Marton Richárd edző.
Guggolók: Szaszkó Szabina, Horváth Dorina, Kránitz Gréta, Kónya Kinga, Zvara Bianka

Csoportmérkőzések:

Orosháza – Vác 27-32 (11-19)

Bp. Telepy – Orosháza 22-28 (11-17)

Orosháza – Bp. Kovács 22-18 (13-8)

Elődöntő:

Győr – Orosháza 33-14 (13-5)

A 3. helyért:

Vác – Orosháza 26-18 (10-10)
A bronzmeccsen korábbi csoportellenfelünk, a váci Madách Imre Gimnázium ellenében maradtunk alul.

Mikus István: – Összességében a teljesítményünkkel meg voltam elégedve, mint ahogy Marton Richárd az iskolai csapat edzője is. A játék képe alapján akár jobb eredményt is elérhettünk volna, de a kishitűség meglátszott rajtunk. Három ’95-ös születésű játékost lehetett szerepeltetni, ezt a riválisok maximálisan ki is használták. Jó színvonalú mérkőzések voltak egy kiegyenlített mezőnyben. Külön egyénenként nem lehet kiemelni senkit a hullámzó teljesítmények miatt. A rendezésre nem lehet egy rossz szavunk sem, megtiszteltetés volt a Magvassy Mihály Városi Sportcsarnokban és az Audi Arénában játszani.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.