- hirdetés -

Már nem a művelődési központban, hanem a Blinker Horgászboltban vásárolhatnak horgászengedélyt január 1-től a horgászok. Egy korhatáros szabály is változott.

Nem csak az engedélyek szerezhetők be ezen a helyen, ugyanitt lehet leadni a 2014-es fogási naplókat is – hívta fel a figyelmet az orosházi Kinizsi Horgászegyesület. Érdemes figyelni a napló pontos kitöltésére, hiszen az a horgász, aki február 28-ig nem, vagy késve, esetleg hibásan adja le ott, ahol állami horgászjegyét kiváltotta, már csak emelt díjas állami jegyet vásárolhat – áll az egyesület közleményében.

Fontos tudni, hogy állami horgászjegyet csak az kaphat, aki rendelkezik horgászvizsgával vagy korábbi, érvényes állami horgászjegyét bemutatja, horgászszervezeti tagságát igazolja és fogási naplóját leadta.

A hatályos törvény szerint az, aki egész évben, állami horgászjegy birtokában szeretne horgászni, és horgászvizsgát eddig nem tett, illetve a vizsga letételét nem tudja igazolni, annak állami horgászvizsgát kell tennie. Az állami jegy vizsga nélkül is kiadható a 15. életévét be nem töltött gyermeknek, az adott év december 31-éig. Új szabályozás szerint a vizsgát már a legalább 10. életévét betöltött gyermek is leteheti (korábban ehhez 12 évesnek kellett lenni), de vizsgázni kötelező jelleggel csak 15 éves kor felett kell.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.