- hirdetés -

Az Orosháza FC labdarúgó csapata kieső helyen zárta a 2014/2015-ös bajnoki szezon őszi küzdelmeit. A csapat szereplése csalódást okozott, ennek okairól kérdeztük az októberben lemondott Kvasznovszky József edzőt, majd az őt váltó Boér Gábort.

– A vezetés az első hat hely valamelyikének megszerzését tűzte ki a csapat elé, olyan opcióval, hogy pontszámban ne legyünk jelentősen leszakadva az előttünk állóktól – kezdte az értékelést Kvasznovszky József.

A célkitűzés azonban már az átigazolási időszak végére majdhogynem irreálissá vált, ugyanis a klub által leigazolni kívánt támadók és támadó középpályások nem kerültek Orosházára.
– Tárgyaltunk többek között olyan egykori játékosainkkal, mint Ács Levente, vagy Szabó Tamás, szívesen láttuk volna Tasi Robit, aki végül a Rákóczinál kötött ki, és még három komoly erősítést jelentő támadóval is egyeztettünk, leigazolnunk viszont egyiket sem sikerült. Lovas Tamás személyében igazoltunk ugyan támadót, neki azonban vidéken sikerült megfelelő munkahelyet találni szeptemberben, emiatt nem tudott edzésekre járni. A fenti történések ellenére a célkitűzésünk nem változott. A szezon során végig erősen éreztük egy gólerős befejező csatár hiányát, mert a helyzeteink minden mérkőzésen megvoltak, de az értékesítésükkel hadilábon álltunk.

Kit lehet kiemelni?

– Talán Bordás Daniról mondható el, hogy magasabb szinten teljesített és Szabó Norbi mentális ereje emelhető ki ebben a szezonban. Korábbi házi gólkirályunkra, Styecz Milánra is jobban figyeltek az ellenfelek, így ebben az időszakban csupán kétszer volt eredményes.

A felelősségből a magam részét vállalom, de az is jót tenne a csapatnak, ha néhányan végre a pályán is betöltenék a vezérszerepet, nemcsak az öltözőben.

A fehérvári vereség után éreztem a csapaton belüli morális problémákat, melyek gyökerei korábbra nyúltak vissza. Utódom, Boér Gabi kezében jó helyen lesz a „gyeplő”, ebben biztos vagyok – zárta az október végén lemondott Kvasznovszky József.

Kilencből négy pont a hajrában

Az utolsó három mérkőzésen Boér Gábor, az Utánpótlás Egyesület szakmai vezetője ült a kispadon.

– Mindenekelőtt még egyszer szeretnék köszönetet mondani az OMTK-ULE vezetőségének, hogy „elengedtek” az OFC kispadjára. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az edzői pályám elején ilyen felelősségteljes feladatot kaphattam. Bár rövid, de annál mozgalmasabb egy hónap áll mögöttem, ami pozitív élményként kerül be az életembe. Nagyon nehéz helyzetben vettem át a csapat irányítását, ami legfőképp a mentális problémákban mutatkozott meg.

Az volt a tervünk, hogy az utolsó három játékkörben kicsit megváltozzon a gárda szemlélete, valamint stabilabbá váljon. Ezt úgy érzem sikerült megvalósítani, és bár a játék minősége még nem volt megfelelő, de a fiúk hozzáállása a munkához rendben volt.

Nagyon nehéz három mérkőzés várt ránk a hajrában, és a kilenc megszerezhető pontból négyet tudtunk abszolválni, ami jelen helyzetünkben reálisnak, és talán elfogadhatónak is mondható – értékelt Boér.

Hogyan tovább?

– Nem egyszerű a kérdés. Ez a feladatkör teljes embert igényel. Nagyon motiválna a további közös munka, azonban az utánpótlás labdarúgó egyesületnél betöltött pozícióimmal biztosan nem tudnám hosszú távon összeegyeztetni a feladatot, és a gyerekek is nagyon a szívemhez nőttek, nem szívesen hagynám őket sem cserben. Remélem azonban, hogy hamarosan pont kerül a nyitott kérdésekre, és egy sokkal sikeresebb félév vár a csapatra! A városnak szüksége van egy jó, egymásért küzdő és nem utolsó sorban sikeres NB III-as alakulatra.

A csapat jövőjével kapcsolatban sok pletyka kering a városban. Erről Restály György ügyvezető nyilatkozott.
– A napokban, többszöri egyeztetés után szóban ígéretet kaptam a város vezetőitől arra, hogy az OFC tavaszi működése biztosítva lesz. Minimális célunk az NB III-as tagság megtartása, de számomra nem elképzelhetetlen egy jó tavaszi folytatás eredményeként a 6-8. hely megszerzése.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.