- hirdetés -

Férfiak árverezése után most több mint száz orosházi gyermek boldogságáért dolgozott. Sikeres üzletasszony, édesanya, blogger. És közben folyamatosan figyeli, hol tud segíteni.

Márta Orosházán nőtt fel pedagógus családban, ahol a gyerekek és az egymásra figyelés mindig fontos szerepet játszott. A családi házból magával hozott szemlélet egész életét meghatározza. Pedagógusként kezdett dolgozni, ma pedig – maradva a gyerekeknél – az Apróka Tanoda vállalkozását vezeti, amely mobil játszóházzal és gyerekeket célzó szolgáltatásokkal foglalkozik. Sikeres üzletasszonyként a körülötte lévőket is arra ösztönzi, hogy lehetőségeikhez mérten aktívan vegyenek részt civil megmozdulásokban a társadalmi felelősségvállalás szellemében.

Petrus Márta
Petrus Márta

Márta jelenleg Szigetszentmiklóson él két kisgyermekével. Válása után környezete biztatására saját blogot indított Elvált, magabiztos nő címen, idén március végén (korábban itt írtunk róla). Az oldal olyannyira népszerű, hogy az idei Goldenblog verseny közönségszavazásán kategóriájának negyedik legjobbja lett. Mint Márti életében sok mindennek, a blogolásnak is a segítségnyújtás volt a legfőbb célja.

– Az év elején magam is egyedülálló anyukává váltam, és azt kellet észrevennem, hogy a hozzám hasonlóan elvált nők nagyon egyedül vannak érzéseikkel, problémáikkal. Egy vállalkozó női csoport vetette fel, hogy kezdjek blogot, mert őszinte és nyitott vagyok, nem okozott nehézséget, hogy beszéljek ilyen dolgokról. A visszajelzések alapján sokan merítettek erőt az írásaimból – osztotta meg Márta, aki az idei Jézuska Járat egyik fő szervezője volt. A karitatív program több mint száz gyermek ünnepét varázsolta szebbé Orosházán.

– A gyermekjóléti szolgálat vezetője, Podmaniczkiné Szegi Katalin az egyik legrégibb barátnőm. Tavaly az ő felhívására csatlakoztam cipősdoboz akciójukhoz, amellyel a térség rászoruló gyermekeinek lett boldogabb a karácsonya. Nagyon jó kezdeményezésnek tartottam, és már akkor eldöntöttem, hogy idén minél több ismerősömet megpróbálom bevonni a gyűjtésbe – avatott be Petrus Márta. Hozzátette, az ajándékok átadásán a rengeteg gyermek mosolygós arca és a családok öröme láttán nem kérdés: megérte a sok munka, és jövőre is útjára indítja segítőivel a Jézuska Járatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.