- hirdetés -

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján hétfőn már csak futó hózáporok fordulhatnak elő.

Az eleinte többfelé erős, főleg a Dunántúl középső részein és a Tiszántúlon viharos lökésekkel kísért északi szél délutánra mérséklődik, egyre kevesebb helyen okozhat már újabb hófúvást.

A legmagasabb hőmérséklet –1 fok körül valószínű, késő estére –4 és –10 fok közé hűl le a levegő. Az útszóró só csak –7 fokig tudja olvasztó hatását kifejteni, így a korábban csapadékos területeken lefagyhatnak, síkossá válhatnak az utak. A Magyar Közút arra kéri a közlekedőket, hogy utazás előtt minden esetben tájékozódjanak az aktuális út- és látási viszonyokról, hasznos információk megtalálhatók a www.utinform.hu oldalon, ahol minden nap reggel 5.30 és este 21.30 óra között, nagyjából három óránként tesznek közzé országos összefoglalókat az aktuális útállapotokról.

A weboldalon a közlekedők egy-egy konkrét útra vagy útvonalra is rákereshetnek, illetve megnézhetik, hogy egy adott település 75 kilométeres körzetében milyen forgalomkorlátozások vannak érvényben. A közút megtalálható a Facebookon és a Twitteren is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.