- hirdetés -

Befejeződött az őszi szezon a korosztályos utánpótlás bajnokság minden korcsoportjában. Az OMTK-ULE több korosztályában is az első helyen végzett és optimistán várhatják a gyerekek a tavaszi folytatást. Az egyesület elnöke, Tóth-Kása Sándor értékelte az őszt.

– A legörvendetesebb, hogy nyáron és ősszel sikerült tovább növelnünk a gyermekek létszámát, mára 350 fiatal rúgja a bőrt az OMTK-ULE 1913-nál-kezdte az értékelést az elnök. – Fontos feladatnak tartjuk edzőink szakmai képzését. Szakmai vezetőnk, Boér Gábor a második legnagyobb elérhető licencet , az “A”-t szerezte meg. Két edzőnk jár jelenleg is “B”licences képzésre, ők jövőre vizsgáznak, valamint négyen estek át a kötelező “B” licenc megújító tanfolyamon és vizsgán.

Milyen célokat tűztek az edzők és a gyerekek elé?

– Az őszi szezonban minden feltétel adott volt ahhoz, hogy legfőbb céljainkat elérjük. Célunk volt elsősorban a játékos létszám növelése, a szakembereink tudásának, képesítésének javítása, a szülők minél nagyobb arányú tehermentesítése. A gyermekek egészséges életre, a közösség szeretetére való nevelés. Ha mind ez még számszerű eredménnyel is párosult, az „hab volt a tortán”.

Fotók: Kecskeméti Krisztina
Egyre több gyerek rúgja a bőrt (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az ősszel sok hab került a tortára.

– Igen.

Az U14 és U 15 korosztályaink toronymagasan vezetik az NB II-es bajnokságot és nem elképzelhetetlen, hogy Orosháza történelmében először NB I-es labdarúgó csapatai lesznek a városnak, az utánpótlás révén.

A nagyobb korosztályok tudásuknak megfelelően szerepeltek az NB-II-es bajnokságban az OFC utánpótlás csapataiként. A megyei bajnokságokban a Rákóczi Vasas színeiben ugyanezen korosztályok már domináltak, hiszen az ifjúsági csapat első, a serdülő csapat második, míg az U14-as korosztály harmadik helyen áll az őszi kibővített szezon után a saját bajnokságában. A kisebb korosztályok a Bozsik programban és az Interligában csillogtathatták meg tehetségüket.

A sikerhez széles összefogás szükséges.

– Kitűnő kapcsolatot ápolunk a sportiskolával és a többi helyi oktatási intézménnyel. Az Eötvös katolikus iskolával való jó kapcsolatunkat jelzi, hogy szeptembertől iskolai órák keretén belül öt szakképzett edzőnk oktatja a labdarúgás alapjait az iskolában és az óvodában. Óvodai képzés folyt, folyik még a református iskolában is. A tárgyi feltételeink is javultak, hiszen rengeteg sportfelszerelést, hasznos sporteszközt vásároltunk a gyerekeknek és igyekeztünk kényelmes körülményeket biztosítani a sportolásukhoz. Nem utolsósorban remek kapcsolatot ápoltunk a szülőkkel, gyakran szerveztünk közös programot. Aminek legjobban örülök, hogy az eredmények mellett folyamatosan érvényesült a legfontosabb elvünk: minden gyereknek közel egyforma játéklehetőséget biztosítunk a mérkőzéseken.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.