- hirdetés -

Az advent a karácsonyhoz, a karácsony pedig a szeretet által egymáshoz vezet bennünket. Nézd meg, milyen volt a hangulata a negyedik vasárnapnak.

A negyedik adventi gyertya a szeretet szimbóluma. A város adventi koszorúján immár mind a négy gyertya lángja lobog. A december 21-ei ünnepségen Ivanics János, a Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatója szónokolt, a hagyományos értékek, a család és a szeretet fontosságát hangsúlyozta.

– A karácsony a legszebb, legbensőségesebb ünnepünk. Lehetőséget nyújt arra, hogy a szeretet, és az összetartozás jegyében gyertyát gyújtsunk. Ilyenkor van igazán alkalmunk arra, hogy a rohanó világunkban egy kicsit megpihenjünk, és szeretteink körében békésen, meghitten ünnepeljünk. Térjünk vissza az örök emberi értékhez, a családhoz. Éljük meg közösen az együvé tartozást, az egymásra figyelés melengető érzését – osztotta meg adventi gondolatait a közönséggel Ivanics János, majd meggyújtotta a negyedik gyertyát a város koszorúján.

Teljes pompájában az adventi koszorú (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina
Teljes pompájában az adventi koszorú (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Az Eötvös katolikus óvoda és általános iskola óvodásai és tanulói versekkel és énekekkel hangolta ünnepre a megjelentek lelkét. Majd a mezőkovácsházi Duma’s Színház tagjai táncos- énekes műsorukkal tették ugyanezt. Sokszínű repertoárjukon az egyik legnépszerűbb Disney mese, a Jégvarázs ismert dala is felcsendült.

Az összes gyertya ég, így a Petőfi Művelődési Központ és koszorút építő Oros-Haza Baráti Kör, és a Jövő Építők TDM közös rendezvénysorozata is véget ért. Az elmúlt hetekben több száz orosházi töltötte együtt a főtéren az adventi vasárnapokat, forralt bor és meleg tea fölött beszélgetve. És sokan megcsodálták a hétköznapokon is a koszorún lobogó gyertyákat.

Nézzétek meg, milyen volt a hangulata a negyedik vasárnapnak a főtéren

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.