- hirdetés -

39 család mintegy 150 gyermeke örülhetett az ajándékoknak december 20-án, az egyesület Ady utcai székházában.

A Dobozba zárt szeretet, vagy közismertebb nevén a cipősdoboz akciót idén is megszervezte az orosházi Nagycsaládosok Egyesülete (NEO). A gyűjtés Karácsonyi Beáta ötlete volt, aki három évvel ezelőtt kereste meg az egyesületet ötletével, akkor még külsősként. Később megtetszett neki az egyesületben folyó munka, ma már pártoló tagként végzi tevékenységét.

A hagyománnyá vált cipősdoboz akcióban nem csak a NEO, hanem a Táncsics gimnázium diákjai is gyűjtöttek, illetve idén már az orosházi kórház büféjében is várták a felajánlásokat. Összesen 39 tagcsalád mintegy 150 gyermekét ajándékozták meg. Az adományozásnak kitétele is van: az egy cipősdoboznyi ajándékra az adományozóknak rá kellett írniuk azt, milyen korú és nemű gyermeknek szánta a csomagot, melyek jellemzően játékokat, ruhaneműket, édességet, könyveket, írószereket rejtettek.

A kis dobozok nagy örömet okoztak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
A kis dobozok nagy örömet okoztak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Amint azt Benedek Szilvia, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének régiós vezetője elmondta, nem ritka, hogy gyerekek egymásnak készítenek csomagokat, a nagyobbak megunt játékaikat, könyveiket ajánlják fel a kisebbeknek. A gyűjtést egyébként szeptemberben kezdék szervezni. A régiós vezető azt is kiemelte, évről évre sok jószándékú orosházi ajándékoz, nekik a NEO ezúton is köszöni a segítséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.