- hirdetés -

Több doboznyi játékot, mesekönyvet és szaloncukrot kapott a kórház gyermekosztálya. A karitatív akcióban részt vevő országgyűlési képviselő, államtitkár és helyettes államtitkár személyesen adta át az ajándékokat péntek délután.

Évek óta hagyomány már, hogy karácsony előtt ajándékokat kapnak a kórházban lábadozó kis betegek Simonka György országgyűlési képviselő és a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Püspökség karitatív akciója keretében. A karitatív akcióban részt vevő országgyűlési képviselő, államtitkár és helyettes államtitkár személyesen adta át az ajándékokat péntek délután.

Dr. Varga Sándor, a kórház gyermekosztályának vezető főorvosa elmondta, az ünnep előtti adomány sok mindennel ellátja az osztályt, ami a gyerekek gyógyulását és kényelmét fokozza.
– A játékokkal, csak úgy, mint a falakon lévő festményekkel arra törekszünk, hogy a kis betegeinknek minél inkább otthonosabb környezetet teremtsünk. A most elhozott adományokon felül Kiss-Rigó László püspök úrtól műszerekre 300 ezer forint adományt kap a gyermekosztály. Ez nagyon nagy segítség – tette hozzá dr. Varga Sándor.

Érkezik a több doboznyi adomány (Fotó: Zavada Andrea)
Érkezik a több doboznyi adomány (Fotó: Zavada Andrea)

Az idei ajándékozáson részt vett dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár, dr. Köpeczi-Bócz Tamás EU fejlesztések koordinációjáért és stratégiákért felelős helyettes államtitkár, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Püspökség képviseletében Kovács Péter a püspök békési helynöke, Dávid Zoltán polgármester, Elekes Lajos alpolgármester, Bojtor István alpolgármester, Növényi Norbert olimpikon, valamint az akció megálmodója, Simonka György országgyűlési képviselő. A kórház részéről jelen volt az intézmény főigazgatója, dr. Duray Gergő is.

A gyermekosztályon tett látogatás után az új technológiai tömbben is körbevezették a vendégeket. Az államtitkár elmondása szerint az orosházi kórházról sok mindent tud, mivel kecskeméti kórházigazgatóként illetve polgármesterként együttműködő partnere volt az orosházi intézménynek.
– Nagyon örülök annak, hogy jó ütemben halad a beruházás, amellyel az orosházi kórház képes lesz arra, hogy egy új struktúrában hatékonyabban és korszerűbb feltételek mellett működjön – emelte ki dr. Zombor Gábor. Hozzátette, az külön öröm számára, hogy ilyen sok fiatal gyermekgyógyásszal találkozott, vidéki város kórházaiban nem jellemző, hogy ilyen jó a szakember-ellátottság.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.