- hirdetés -

Háromszáz kiló tartós élelmiszert és húszezer forint pénzadományt gyűjtöttek össze két nap alatt az orosházi Tesco áruházban.

A Magyar Vöröskereszt 133 éve segíti a rászorulókat. Ehhez a humanitárius vonalhoz csatlakozik a Szerezz örömet, hogy másoknak is szép legyen a Karácsony című országos akciójuk. December 5-én és 6-án az orosházi Tesco áruházban is gyűjtöttek az önkéntesek. Most a Hunyadi János Közoktatási Intézmény diákjai is részt vettek az akcióban a szervezet főállású dolgozóinak koordinálásával. Az orosházi és a mezőkovácsházi térség rászorulói számára várták az adományokat.

– Orosházán a két nap alatt háromszáz kiló tartós élelmiszer és húszezer forint gyűlt össze, ebből nagyjából nyolcvan családnak tudunk segíteni. A pénzadományból szintén élelmiszert vásárolunk, és eljuttatjuk a rászorulóknak – tájékoztatott Tóth Zoltánné, a vöröskereszt Békés megyei igazgatója. Hozzátette: a téli időszakban, főleg az ünnepek környékén nagyon sok hátrányos helyzetű család fordul a szervezethez segítségért. Az akció ugyan véget érte, de a gyűjtés folyamatos.

Aki szeretné szebbé tenni a térség rászorulóinak karácsonyát, adományaikat eljuttathatják a szervezet orosházi székhelyére, a Csorvási utca 8. szám alatti irodába. Hűtést nem igénylő tartós élelmiszereket, ruhaneműket, játékokat, és pénzadományt várnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.