- hirdetés -

Az elmúlt egy évben 45 rosszindulatú emlődaganatot szűrtek ki a kórházban!

Az elmúlt egy évben 2500 szűrést végeztek az orosházi kórház mammográfiáján, és 45 esetben rosszindulatú emlődaganatot szűrtek ki – tudtuk meg Greksza Lászlónétól, a kórház ápolási igazgatójától, egyben az emlődaganatos betegeknek támaszt nyújtó Aranyeső klub vezetőjétől.

Ezért is fontos a megelőzés, a rendszeres szűrés és a tájékozódás – tette hozzá a szakember azon az egészségnapi rendezvényen, mely az emlőrákról és az egészségvédelemről szólt. A művelődési központ Zomba terme kedd délután megtelt érdeklődőkkel, akik előadásokon informálódhattak a szűréseket is kínáló rendezvényen.

Orosházán 2001 óta működik az Aranyeső Emlődaganatos Betegek és Barátaik Klubja, mely célul tűzte ki, hogy segíti mindazokat, akik az emlőrákkal küzdenek. Akár rehabilitációs, akár szociális segítségről van szó, a táplálkozástól kezdve az életviteli tanácsokon keresztül a szakkönyvtárig, sok mindenben tudnak segíteni a klub keretében, amely minden hónap utolsó csütörtökjén 14 órakor tartja a foglalkozásokat a Fehér Kígyó Gyógyszertár első emeleti termében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.