- hirdetés -

Két kerek évfordulót is ünnepel az Orosházi Fúvószenekar december 6-án, stílszerűen ünnepi hangversennyel.

Az egykori tűzoltózenekart 1929-ben, azaz 85 évvel ezelőtt alapították, azóta folyamatosan van fúvószenekar a városban. Emellett a 25. évzáró koncertjüket is most tartják, a korábban Szilveszteri hangverseny néven futó, nagyon népszerű sorozatot folytatják. Igaz, most nem szilveszterkor, hiszen a két évfordulót összevonva ünneplik a jövő hét szombati hangversenyen – írják honlapjukon a fúvósok.

A művelődési központban felcsendülnek Erkel, Kodály, Brahms, John Williams szerzeményei, de hallható lesz a Keresztapa, az ET, a Csillagok Háborúja és a Derrick zenéje is.

A fúvósok vendégeiként fellépnek a zombai táncosok, a művészeti iskola fúvószenekara és mazsorettcsoportja, és énekel Kőszegi-Németh József énekművész.

– Az, hogy ez a zenekar 85 éves, sok mindent jelent. Többek között azt, hogy a fúvószenét szerető gyerekek és felnőttek sokszor a szabadidejüket is feladva tesznek azért, hogy a zenekar tovább működjön. Nem egyszerű a helyzetünk, de a jövőt építve egyre szorosabbra fűzzük a kapcsolatot a művészeti iskolával. Ezért is hívtuk meg őket is a koncertre – mondta többek között Fabók László karnagy.

Azt, hogy mit játszanak a koncerten, és hogy hol és mennyiét lehet belépőket váltani a koncertre, itt lehet megtudni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.